

Biste li jele salatu za doručak? Moram priznati da do prije nekoliko godina ni sama nisam bila obožavateljica te ideje, ali kako sam počela sve više jesti slane, bogatije (ali i zdravije) doručke - salate su mi postale pravo otkriće za dobro jutro.
Priprema:
Sastojci:
2-4 jaja
10 šalica rikole
2 šalice cherry rajčica (prepolovljenih)
1/2 svježeg krastavca (nasjeckanog)
1 šalica kuhane kvinoje
1 avokado
1 šalica badema ili drugih orašastih plodova (nasjeckanih)
1/2 šalica začinskog bilja po izboru (kopar, menta, bosilja, origano...)
1 limun
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Sastojci:
2 manja batata (ili 1 veći), narezanih na male komade
4 šalice salate po izboru
1 žlica kokosovog ulja (ili drugog po izboru)
3 žlice limunovog soka
1 žlica maslinovog ulja
1 šalica borovnica
1 srednji avokado
4 žlice humusa
sol, papar, nasjeckani peršin
Zagrij veću tavu na srednje jakoj vatri. Kad je vruća, dodaj ulje, bata, sol i papar te promiješaj da provri. Rasporedi u jedan sloj kako bi osigurala ravnomjerno kuhanje i stavi poklopac na vrh da se pari.
Ostatke možeš čuvati (odvojeno od preljeva) 2-3 dana, iako je najbolje kada su svježi.
Priprema:
Sastojci:
maslinovo ili kokosovo ulje
2 jaja + 1/2 šalice bjelanjka
1/4 šalice borovnica
1/4 šalice cimeta
1/4 šalice soli
1 žlica bosiljka
1 žlica nasjeckanih pistacija
chili ili ljutii umak po želji
rikola


Estetika, okus i ugođaj na najvišoj razini – Mime’s stigao na Bundek

Severina nosi najudobnije cipele ljeta, pronašli smo dupliće dizajnerskih mokasinki
