Romanesco brokula – zdrava namirnica koja izgleda kao da nije s ovog svijeta, evo kako ju pripremiti

Poznata i kao šenon, ova biljka je čudnovata kombinacija brokule i cvjetače

Romanesco brokula – zdrava namirnica koja izgleda kao da nije s ovog svijeta, evo kako ju pripremiti

Tjestenina sa šenonom


Postupak:

1. U tavi poprži bademe, 1/4 šalice ulja i žlicu kapara dok bademi ne poprime smećkastu boju, oko pet minuta. Nakon prženja sadržaj prebaci u zdjelicu i posoli. Ostavi da se ohladi.
2. Ulje iz tave prebaci u posudu za pečenje koju si obložila papirom za pečenje. Dodaj nasjeckani šenon i posoli. Peci oko 20 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih ili dok šenon ne postane svjetlo smeđ i mekan. 
3. U međuvremenu dodaj 3 žlice maslinovog ulja u veliki lonac. Dodaj češnjak, čili i žlicu kapara i peci dok češnjak ne poprimi zlatnu boju, oko tri minute. Dodaj vino i kuhaj dok tekućina ne ispari, oko dvije minute.
4. U posebnom loncu skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente. 
5. Prebaci kuhanu tjesteninu u lonac s češnjakom i dodaj jednu šalicu tekućine u kojoj se kuhala. Smanji jačinu vatre i kuhaj dok smjesa ne postane gusta. Dodaj još 1/4 šalice tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, nekoliko žlica parmezana i maslac. Makni lonac sa štednjaka. 
6. U tjesteninu ubaci pečeni šenon, sve zajedno izmiješaj i posluži u tanjuru sa svježe naribanim parmezanom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:  

  • 1/4 šalice nasjeckanih lješnjaka
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice kapara
  • 1/2 glavice šenona
  • 8 režnjeva češnjaka
  • 1/2 žličice čilija
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • Tjestenina po izboru
  • Parmezana po želji
  • 2 žlice maslaca
4/4