Tjestenina sa šenonom
Postupak:
1. U tavi poprži bademe, 1/4 šalice ulja i žlicu kapara dok bademi ne poprime smećkastu boju, oko pet minuta. Nakon prženja sadržaj prebaci u zdjelicu i posoli. Ostavi da se ohladi.
2. Ulje iz tave prebaci u posudu za pečenje koju si obložila papirom za pečenje. Dodaj nasjeckani šenon i posoli. Peci oko 20 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih ili dok šenon ne postane svjetlo smeđ i mekan.
3. U međuvremenu dodaj 3 žlice maslinovog ulja u veliki lonac. Dodaj češnjak, čili i žlicu kapara i peci dok češnjak ne poprimi zlatnu boju, oko tri minute. Dodaj vino i kuhaj dok tekućina ne ispari, oko dvije minute.
4. U posebnom loncu skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente.
5. Prebaci kuhanu tjesteninu u lonac s češnjakom i dodaj jednu šalicu tekućine u kojoj se kuhala. Smanji jačinu vatre i kuhaj dok smjesa ne postane gusta. Dodaj još 1/4 šalice tekućine u kojoj se kuhala tjestenina, nekoliko žlica parmezana i maslac. Makni lonac sa štednjaka.
6. U tjesteninu ubaci pečeni šenon, sve zajedno izmiješaj i posluži u tanjuru sa svježe naribanim parmezanom.
Potrebno ti je:
- 1/4 šalice nasjeckanih lješnjaka
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 2 žlice kapara
- 1/2 glavice šenona
- 8 režnjeva češnjaka
- 1/2 žličice čilija
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- Tjestenina po izboru
- Parmezana po želji
- 2 žlice maslaca