S vremena na vrijeme treba si priuštit nešto fino, a kada ne želiš trošiti puno vremena na pripremu , topli sendvič odličan je izbor. Pogotovo ako sadrži puno topljenog sira. Ovoga puta nudimo ti odličan recept za ukusan topli sendvič s tunom i kukuruzom. Ovaj jednostavan i brz recept idealan je za svaki trenutak kada želiš uživati u ukusnom obroku bez previše muke.
Sastojci:
- 4 kriške kruha po želji
- 2 mlada luka
- sir prema želji
- 1 stabljika celera
- 160 g tune u konzervi
- 2-3 žlice majoneze
- 2 žlice kukuruza iz konzerve
- 1 čajna žličica senfa
- sol i mljeveni papar po želji
- sok od limuna
- 30 g otopljenog maslaca
Priprema:
- Očisti i sitno nasjeckaj luk i celer. Ocijedi kukuruz i tunu iz konzerve.
- U zdjelu dodaj ocijeđenu tunjevinu, kukuruz, narezani luk i stabljike celera, majonezu, senf te sol i mljeveni papar. Sastojke dobro izmiješaj da dobiješ jednoličnu smjesu koju po želji možeš začiniti limunovim sokom.
- Sir koji ćeš koristiti za tople sendviče nareži na tanke ploške.
- Kriške kruha namaži s obje strane maslacem. Na dvije šnite kruha stavi nadjev od tunjevine, a zatim na vrh stavi ploške sira. Pokrij sendvič preostalim kriškama kruha.
- Posudu stavi na štednjak i zagrij na srednjoj temperaturi. Pripremljene sendviče stavi na vruću tavu i pusti da se peku 3-4 minute dok kruh s donje strane ne porumeni, a sir se počne topiti. Pažljivo okreni sendvič i prži ga dok ne porumeni s druge strane. Posuda se može i poklopiti tijekom pečenja da se sir dobro otopi.
- Pripremljeni sendvič možeš odmah poslužiti, piše Okusno.je.