Recepti
KLASIK S TWISTOM

Topli sendvič s tunom - idealan brzi obrok za svaki dan

Topli sendvič s tunom - idealan brzi obrok za svaki dan
Ovaj brz recept idealan je za svaki trenutak kada želiš uživati u ukusnom obroku bez previše muke

S vremena na vrijeme treba si priuštit nešto fino, a kada ne želiš trošiti puno vremena na pripremu , topli sendvič odličan je izbor. Pogotovo ako sadrži puno topljenog sira. Ovoga puta nudimo ti odličan recept za ukusan topli sendvič s tunom i kukuruzom. Ovaj jednostavan i brz recept idealan je za svaki trenutak kada želiš uživati u ukusnom obroku bez previše muke.

Sastojci:

4 kriške kruha po želji

2 mlada luka

sir prema želji

1 stabljika celera

160 g tune u konzervi

2-3 žlice majoneze

2 žlice kukuruza iz konzerve

1 čajna žličica senfa

sol i mljeveni papar po želji

sok od limuna

30 g otopljenog maslaca

Priprema:

Očisti i sitno nasjeckaj luk i celer. Ocijedi kukuruz i tunu iz konzerve.

U zdjelu dodaj ocijeđenu tunjevinu, kukuruz, narezani luk i stabljike celera, majonezu, senf te sol i mljeveni papar. Sastojke dobro izmiješaj da dobiješ jednoličnu smjesu koju po želji možeš začiniti limunovim sokom.

Sir koji ćeš koristiti za tople sendviče nareži na tanke ploške.

Kriške kruha namaži s obje strane maslacem. Na dvije šnite kruha stavi nadjev od tunjevine, a zatim na vrh stavi ploške sira. Pokrij sendvič preostalim kriškama kruha.

Posudu stavi na štednjak i zagrij na srednjoj temperaturi. Pripremljene sendviče stavi na vruću tavu i pusti da se peku 3-4 minute dok kruh s donje strane ne porumeni, a sir se počne topiti. Pažljivo okreni sendvič i prži ga dok ne porumeni s druge strane. Posuda se može i poklopiti tijekom pečenja da se sir dobro otopi.

Pripremljeni sendvič možeš odmah poslužiti, piše Okusno.je.