KLASIK S TWISTOM

Topli sendvič s tunom - idealan brzi obrok za svaki dan

Ovaj brz recept idealan je za svaki trenutak kada želiš uživati u ukusnom obroku bez previše muke

sendvič
Foto: Profimedia

S vremena na vrijeme treba si priuštit nešto fino, a kada ne želiš trošiti puno vremena na pripremu , topli sendvič odličan je izbor. Pogotovo ako sadrži puno topljenog sira. Ovoga puta nudimo ti odličan recept za ukusan topli sendvič s tunom i kukuruzom. Ovaj jednostavan i brz recept idealan je za svaki trenutak kada želiš uživati u ukusnom obroku bez previše muke.

Sastojci:

  • 4 kriške kruha po želji
  • 2 mlada luka
  • sir prema želji
  • 1 stabljika celera
  • 160 g tune u konzervi
  • 2-3 žlice majoneze
  • 2 žlice kukuruza iz konzerve
  • 1 čajna žličica senfa
  • sol i mljeveni papar po želji
  • sok od limuna
  • 30 g otopljenog maslaca

Priprema:

  • Očisti i sitno nasjeckaj luk i celer. Ocijedi kukuruz i tunu iz konzerve.
  • U zdjelu dodaj ocijeđenu tunjevinu, kukuruz, narezani luk i stabljike celera, majonezu, senf te sol i mljeveni papar. Sastojke dobro izmiješaj da dobiješ jednoličnu smjesu koju po želji možeš začiniti limunovim sokom.
  • Sir koji ćeš koristiti za tople sendviče nareži na tanke ploške.
  • Kriške kruha namaži s obje strane maslacem. Na dvije šnite kruha stavi nadjev od tunjevine, a zatim na vrh stavi ploške sira. Pokrij sendvič preostalim kriškama kruha.
  • Posudu stavi na štednjak i zagrij na srednjoj temperaturi. Pripremljene sendviče stavi na vruću tavu i pusti da se peku 3-4 minute dok kruh s donje strane ne porumeni, a sir se počne topiti. Pažljivo okreni sendvič i prži ga dok ne porumeni s druge strane. Posuda se može i poklopiti tijekom pečenja da se sir dobro otopi.
  • Pripremljeni sendvič možeš odmah poslužiti, piše Okusno.je.

Image
LJUBAV NA PRVI GRIZ

Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene čokoladnim namazom