
Topli sendvič s tunom - idealan brzi obrok za svaki dan

S vremena na vrijeme treba si priuštit nešto fino, a kada ne želiš trošiti puno vremena na pripremu , topli sendvič odličan je izbor. Pogotovo ako sadrži puno topljenog sira. Ovoga puta nudimo ti odličan recept za ukusan topli sendvič s tunom i kukuruzom. Ovaj jednostavan i brz recept idealan je za svaki trenutak kada želiš uživati u ukusnom obroku bez previše muke.
Sastojci:
4 kriške kruha po želji
2 mlada luka
sir prema želji
1 stabljika celera
160 g tune u konzervi
2-3 žlice majoneze
2 žlice kukuruza iz konzerve
1 čajna žličica senfa
sol i mljeveni papar po želji
sok od limuna
30 g otopljenog maslaca
Priprema:
Očisti i sitno nasjeckaj luk i celer. Ocijedi kukuruz i tunu iz konzerve.
U zdjelu dodaj ocijeđenu tunjevinu, kukuruz, narezani luk i stabljike celera, majonezu, senf te sol i mljeveni papar. Sastojke dobro izmiješaj da dobiješ jednoličnu smjesu koju po želji možeš začiniti limunovim sokom.
Sir koji ćeš koristiti za tople sendviče nareži na tanke ploške.
Kriške kruha namaži s obje strane maslacem. Na dvije šnite kruha stavi nadjev od tunjevine, a zatim na vrh stavi ploške sira. Pokrij sendvič preostalim kriškama kruha.
Posudu stavi na štednjak i zagrij na srednjoj temperaturi. Pripremljene sendviče stavi na vruću tavu i pusti da se peku 3-4 minute dok kruh s donje strane ne porumeni, a sir se počne topiti. Pažljivo okreni sendvič i prži ga dok ne porumeni s druge strane. Posuda se može i poklopiti tijekom pečenja da se sir dobro otopi.
Pripremljeni sendvič možeš odmah poslužiti, piše Okusno.je.

Tradicijski hrvatski nakit: Šibenski botuni su klasik koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje
