
Brzi recept - tjestenina s tunom u umaku od rajčica i kapara

Kada nemaš puno vremena za pripremu obroka, a želiš nešto ukusno i brzo, špageti su uvijek odličan izbor. Ovaj recept, koji ne zahtijeva više od pola sata, savršen je za užurbane dane kada želiš ukusan i hranjiv obrok. Svi sastojci potrebni za pripremu ove jednostavne, ali ukusne tjestenine, poput konzervirane rajčice, tune, maslina i kapara, već su spremni, a sve što trebaš napraviti je brzo ih povezati u savršen umak.
Sastojci:
225 g tjestenine
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
pola žličice čili pahuljica
2 žlice koncentrata od rajčice
500 g sjeckane rajčice
2 žlice ukiseljenih kapara
80 g crnih maslina bez koštica
240 g tune u maslinovom ulju (3 male konzerve)
Priprema:
Stavi veliki lonac s posoljenom vodom za kuhanje špageta. Kada voda zavrije, stavi špagete i kuhaj ih prema uputama na pakiranju.
U međuvremenu, oguli i sitno nasjeckaj češnjak. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje. Dodaj češnjak i čili pahuljice, pa prži 30 sekundi dok češnjak ne zamiriše.
U tavu dodaj koncentrat paradajza, a zatim i paradajz iz limenke. Začini solju i paprom po ukusu i kuhaj na laganoj vatri oko 10 minuta, pokriveno.
U umak dodaj ocijeđene kapare, narezane masline i ocijeđenu tunu. Razdvoji je vilicom na manje komade. Dobro promiješaj i kuhaj još oko 5 minuta na umjerenoj vatri.
Kada su špageti kuhani, ocijedi ih i pomiješaj s pripremljenom umakom. Po potrebi, dodaj još soli i papra. Posluži na tanjurima i uživaj u brzom i ukusnom obroku, piše Okusno.je.

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
