Kada nemaš puno vremena za pripremu obroka, a želiš nešto ukusno i brzo, špageti su uvijek odličan izbor. Ovaj recept, koji ne zahtijeva više od pola sata, savršen je za užurbane dane kada želiš ukusan i hranjiv obrok. Svi sastojci potrebni za pripremu ove jednostavne, ali ukusne tjestenine, poput konzervirane rajčice, tune, maslina i kapara, već su spremni, a sve što trebaš napraviti je brzo ih povezati u savršen umak.
Sastojci:
- 225 g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- pola žličice čili pahuljica
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- 500 g sjeckane rajčice
- 2 žlice ukiseljenih kapara
- 80 g crnih maslina bez koštica
- 240 g tune u maslinovom ulju (3 male konzerve)
Priprema:
- Stavi veliki lonac s posoljenom vodom za kuhanje špageta. Kada voda zavrije, stavi špagete i kuhaj ih prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu, oguli i sitno nasjeckaj češnjak. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje. Dodaj češnjak i čili pahuljice, pa prži 30 sekundi dok češnjak ne zamiriše.
- U tavu dodaj koncentrat paradajza, a zatim i paradajz iz limenke. Začini solju i paprom po ukusu i kuhaj na laganoj vatri oko 10 minuta, pokriveno.
- U umak dodaj ocijeđene kapare, narezane masline i ocijeđenu tunu. Razdvoji je vilicom na manje komade. Dobro promiješaj i kuhaj još oko 5 minuta na umjerenoj vatri.
- Kada su špageti kuhani, ocijedi ih i pomiješaj s pripremljenom umakom. Po potrebi, dodaj još soli i papra. Posluži na tanjurima i uživaj u brzom i ukusnom obroku, piše Okusno.je.