Recepti
UKUSNA SLASTICA

Sočni kolač od skute i jabuka gotov za tren oka

Sočni kolač od skute i jabuka gotov za tren oka
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Uz dodatak limuna i cimeta kolač će dobiti posebnu aromu, a svršeno se slaže uz šalicu čaja ili kave

Kolač od skute i griza s jabukama pravi je izbor za tebe ako tražiš slasticu koja je istovremeno jednostavna i ukusna. Bez biskvitnog tijesta i kompliciranih koraka, priprema je brza i bez stresa, a rezultat će te oduševiti. Idealno se slaže uz šalicu čaja ili kave, a može poslužiti i kao slatki zalogaj u bilo kojem trenutku dana.

Sastojci:

500 g svježeg sira

150 g kiselog vrhnja

120 g pšeničniog griza

120 g šećera

1 vrećica vanilin šećera

1 čajna žličica praška za pecivo

4 jaja

50 g grožđica

malo limuna (sok i naribana korica)

3-4 jabuke

1.5 čajna žličica mljevenog cimeta

2 žlice šećer za jabuke

maslac za podmazivanje lima za pečenje

Priprema:

Grožđice operi i stavi u zdjelu, te ih prelij vrućom vodom. Pusti ih da se prožmu dok pripremaš ostale sastojke. Jabuke operi i oguli. Nareži ih na četvrtine i odstrani peteljke i koštice. Četvrtine nareži na ploške, stavi u zdjelu i začini limunovim sokom, šećerom i mljevenim cimetom. Lagano promiješaj i ostavi sa strane.

U jednoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke: prašak za pecivo, obični i vanilin šećer te pšeničnu krupicu. U drugoj zdjeli pomiješaj svježi sir i kiselo vrhnje. Skutu možeš protisnuti i kroz gusto cjedilo ako želiš da smjesa bude glađa, ali to nije nužno. U smjesu od skute prvo umiješaj žumanjke i koricu limuna, a zatim i suhe sastojke. Ako ti se čini da je masa rijetka, dodaj još malo griza. Bjelanjcima dodaj prstohvat soli i istuci ih u čvrsti snijeg.

U smjesu od skute umiješaj namočene grožđice pa lagano i polako dodaj tučene bjelanjke u dva-tri dijela. Kalup za tortu (promjera 26 centimetara) dobro namaži maslacem pa u njega istresi pripremljenu smjesu od skute i špatulom ravnomjerno rasporedi po cijeloj površini.

Po vrhu uredno rasporedi kriške jabuka. Kolač peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 40-50 minuta. Gotova je kada jabuke omekšaju i porumene. Posljednjih 15 minuta temperatura se može povećati na 200 stupnjeva Celzijusa, piše Okusnoje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx