KREMASTA POSLASTICA

Recept za ukusnu panna cottu od pistacije koja će te oduševiti

Ova poslastica kombinira bogat, kremast okus pistacija sa svilenkastom teksturom koja će očarati tvoja osjetila

shutterstock_2137499831.jpg
Foto: Shutterstock

Kremasta poslastica koja spaja jednostavnost pripreme s profinjenim okusom pistacija. Njezina svilenkasta tekstura i nježan, a bogat okus savršeni su izbor za razmazivanje vaših osjetila u posebnim prilikama ili kao završni desert svečanog obroka. Za dodatni šarm, prije posluživanja je možeš ukrasiti otopljenom čokoladom (bijelom ili mliječnom), a poslužiti je također s umakom od malina ili jagoda.

Sastojci:

  • 4 listova želatine
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 80 g šećera
  • 200 g pistacija kreme (namaz od pistacija)

Priprema:

  • Listove želatine potopi u hladnu vodu i ostavi 10 minuta da omekšaju. U lonac ulij slatko vrhnje i dodaj šećer. Stavi na štednjak i polako zagrijavaj uz stalno miješanje, dok se sav šećer ne otopi. Pazi da vrhnje ne prokuha.
  • Makni lonac s vrućim vrhnjem s vatre. Dodaj listove želatine, prethodno malo ocijeđene, te dobro promiješaj dok se želatina potpuno ne otopi.
  • U veću zdjelu dodaj kremu od pistacije. Umiješaj otprilike trećinu vrućeg vrhnja sa želatinom pomoću ručne mješalice, dok ne dobiješ potpuno glatku smjesu. Postupno dodaj preostalo vruće vrhnje.
  • Kalupe za panna cottu napuni pistacija smjesom otprilike do tri četvrtine. Pričekaj da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim kalupe stavi u hladnjak na nekoliko sati da se desert dobro ohladi i potpuno stisne.
  • Pažljivo prevrni stisnutu poslasticu iz kalupa na tanjur. Po želji je ukrasi (nasjeckanim pistacijama, svježim voćem, otopljenom čokoladom, lješnjak krokantom itd.) i odmah posluži, piše Okusno.je.
Image
KREMAST I SOČAN

Recept za drukčiji cheesecake s mascarpone sirom i limunom