Popečci su jedno od onih bezvremenskih jela koje svatko voli - od najmlađih do najstarijih članova obitelji. Njihova najveća prednost je što se mogu pripremiti od gotovo bilo kojeg povrća ili kombinacije namirnica koje imaš u hladnjaku. Uz to su brzi za pripremu i mogu se jesti topli ili hladni, što ih čini idealnim za užinu, ručak ili večeru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osnovni principi pripreme savršenih popečaka
Za pripremu ukusnih popečaka potrebno je znati nekoliko ključnih pravila:
- Povrće uvijek dobro ocijediti od viška tekućine
- Smjesa mora biti dovoljno čvrsta da se može oblikovati
- Temperatura ulja mora biti optimalna (170-180°C)
- Pržiti na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju
Najbolji recepti za popečke
Klasični popečci od tikvica
Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 2 jaja
- 100g brašna
- 100g naribanog parmezana
- Sol i papar po ukusu
Priprema: Tikvice naribati i dobro ocijediti od viška tekućine. Pomiješati s ostalim sastojcima i pržiti na maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa