
Najsočniji recept za parmigianu je sve što trebate danas

Parmigiana je klasično talijansko jelo koje je osvojilo srca ljubitelja mediteranske kuhinje. Ovo jelo, bogato okusima i teksturama, kombinira slojeve prženih patlidžana, svježe rajčice, rastopljene mozzarelle i aromatičnog parmezana, stvarajući savršenu harmoniju okusa. Svaka talijanska obitelj ima svoj recept koji se prenosi s generacije na generaciju, čuvajući tajne savršenog omjera sastojaka i začina. Sastojci su dovoljni za šest osoba, a za pripremu ti treba malo više od sat vremena.
Sastojci:
1 kg patlidžana
800 g rajčica
100 g naribanog parmezana
200 g mozzarelle
1 svežanj bosiljka
2 prstohvata soli
1 prstohvat papra
2 žlice maslinovog ulja
ulje za prženje
Postupak:
Patlidžane operemo i narežemo na otprilike centimetar debele ploške. Posolimo ih i ostavimo na nagnutom tanjuru deset minuta da ispuste gorku tekućinu. Očistimo i operemo rajčice te ih narežemo na kockice. Mozzarellu narežemo na ploške, a parmezan grubo naribamo.
Patlidžane isperemo, ocijedimo i osušimo. U tavi dobro zagrijemo ulje, na kojem pržimo patlidžane. Pržene patlidžane stavimo na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće.
U drugoj posudi na malo ulja popržimo kockice rajčice, dodamo dva lista bosiljka, sol i papar te kuhamo 20 minuta na umjerenoj vatri.
Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Duboki lim za pečenje namažemo i u njega slažemo sloj pripremljenih patlidžana. Posipamo ih parmezanom, prekrivamo mozzarellom i prelijemo dijelom rajčice. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo sve sastojke.
Pečemo u zagrijanoj pećnici 20 minuta na srednjoj visini, zatim izvadimo lim iz pećnice i pustimo ga 15 minuta da se ohladi.
Ohlađenu parmigianu narežemo na kvadrate, poslužimo na tanjur i ukrasimo listom bosiljka, piše Okusno.je


Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
