
Tacosi s mljevenim mesom - jednostavan recept koji neće razočarati

Tacosi su tradicionalno meksičko jelo koje možeš jednostavno napraviti i kod kuće. Male tortilje s mljevenim goveđim mesom i bogatim začinima savršene su za svakodnevne obroke ili kada želiš impresionirati goste. Često se tacosi rade od kukuruznog brašna i obliku školjke.
Sočno meso stvara bogat okus, svježe povrće i začini daju svježinu, a uz dodatak kiselog vrhnja i rastopljenog sira, donose pravi okus Meksika. Korištenje svježih sastojaka poput rajčice, zelenog čilija i korijandra dodaje posebnu svježinu, dok crveni grah upotpunjuje cijeli doživljaj. Ovaj recept je brz, ukusan i odličan za obiteljsku večeru ili zabave s prijateljima. Sigurni smo da ćeš uživati u ovom snacku.
Sastojci:
8 taco tortilja od kukuruznog brašna u obliku školjke
1 žlica ulja
375 g mljevenog goveđeg mesa
1 luk
3 češnja češnjaka
1 žličica mljevenog crvenog čilija
1 žličica mljevene crvene paprike
pola žličica mljevenog kumina
3 rajčice
1 zeleni čili
1 grančica korijandera
8 listova zelene salate
125 ml kiselog vrhnja
2 prstohvata soli
1 prstohvat crnog papra
1 konzerva crvenog graha
150 g cheddar sira
Priprema:
Operi listove salate i dobro ih osuši. Oguli luk i češnjak, operi ih i sitno nasjeckaj. Operi i osuši rajčice i zeleni čili. Rajčicu nareži na kockice, a čili prepolovi, odstrani sjemenke i sitno nasjeckaj.
Operi grančicu korijandra i sitno nasjeckaj. Isperi crveni grah iz konzerve, ocijedi ga i dobro isperi pod vodom. Naribaj cheddar sir.
U tavi zagrij ulje. Dodaj mljeveno meso, luk i češnjak te prži na srednjoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući, dok meso ne bude ravnomjerno zapečeno sa svih strana, a luk i češnjak omekšaju. Dodaj mljeveni čili, crvenu papriku i kumin. Dobro promiješaj i prži još 2 minute.
Zatim dodaj nasjeckani čili i korijander te sve dobro promiješaj. Zagrij pećnicu na 180 °C. Stavi taco tortilje na lim za pečenje i u prethodno zagrijanu pećnicu na 3 minute. Nakon toga, pažljivo ih izvadi iz pećnice.
Jednom rukom drži tortilju, a drugom žlicom ravnomjerno rasporedi pripremljeno meso po taco tortiljama. Na meso stavi žlicu kiselog vrhnja, list salate, rajčicu, sir i nekoliko zrna graha. Ponovi postupak sa svih sedam tortilja, piše Okusno.je.

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime

Tri savršena recepta za mekane cimet rolice
