HRSKAVI I SOČNI

Tacosi s mljevenim mesom - jednostavan recept koji neće razočarati

Jedna od najpoznatijih vrsta tacosa je Taco al pastor, koji se priprema od pečene svinjetine narezane na tanke kriške, uz dodatak ananasa, luka i korijandera

shutterstock_2466683611.jpg
Foto: Shutterstock

Tacosi su tradicionalno meksičko jelo koje možeš jednostavno napraviti i kod kuće. Male tortilje s mljevenim goveđim mesom i bogatim začinima savršene su za svakodnevne obroke ili kada želiš impresionirati goste. Često se tacosi rade od kukuruznog brašna i obliku školjke.

Sočno meso stvara bogat okus, svježe povrće i začini daju svježinu, a uz dodatak kiselog vrhnja i rastopljenog sira, donose pravi okus Meksika. Korištenje svježih sastojaka poput rajčice, zelenog čilija i korijandra dodaje posebnu svježinu, dok crveni grah upotpunjuje cijeli doživljaj. Ovaj recept je brz, ukusan i odličan za obiteljsku večeru ili zabave s prijateljima. Sigurni smo da ćeš uživati u ovom snacku.

Sastojci:

  • 8 taco tortilja od kukuruznog brašna u obliku školjke
  • 1 žlica ulja
  • 375 g mljevenog goveđeg mesa
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica mljevenog crvenog čilija
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • pola žličica mljevenog kumina
  • 3 rajčice
  • 1 zeleni čili
  • 1 grančica korijandera
  • 8 listova zelene salate
  • 125 ml kiselog vrhnja
  • 2 prstohvata soli
  • 1 prstohvat crnog papra
  • 1 konzerva crvenog graha
  • 150 g cheddar sira

Priprema:

  • Operi listove salate i dobro ih osuši. Oguli luk i češnjak, operi ih i sitno nasjeckaj. Operi i osuši rajčice i zeleni čili. Rajčicu nareži na kockice, a čili prepolovi, odstrani sjemenke i sitno nasjeckaj.
  • Operi grančicu korijandra i sitno nasjeckaj. Isperi crveni grah iz konzerve, ocijedi ga i dobro isperi pod vodom. Naribaj cheddar sir.
  • U tavi zagrij ulje. Dodaj mljeveno meso, luk i češnjak te prži na srednjoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući, dok meso ne bude ravnomjerno zapečeno sa svih strana, a luk i češnjak omekšaju. Dodaj mljeveni čili, crvenu papriku i kumin. Dobro promiješaj i prži još 2 minute.
  • Zatim dodaj nasjeckani čili i korijander te sve dobro promiješaj. Zagrij pećnicu na 180 °C. Stavi taco tortilje na lim za pečenje i u prethodno zagrijanu pećnicu na 3 minute. Nakon toga, pažljivo ih izvadi iz pećnice.
  • Jednom rukom drži tortilju, a drugom žlicom ravnomjerno rasporedi pripremljeno meso po taco tortiljama. Na meso stavi žlicu kiselog vrhnja, list salate, rajčicu, sir i nekoliko zrna graha. Ponovi postupak sa svih sedam tortilja, piše Okusno.je.

Image
Kuharica

Umak od grčkog jogurta za tortilje - recept i priprema