403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
JEDNOSTAVNO I BRZO

Donosimo ideje kako jednostavno iskoristiti ostatke tjestenine

Donosimo ideje kako jednostavno iskoristiti ostatke tjestenine
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ostatke tjestenine ne moraš odmah baciti, uz malo mašte i kreativnosti možeš napraviti potpuno novi obrok, a mogućnosti je puno

Tjestenina je jedno od najukusnijih i najjednostavnijih jela, a može se pripremati uz različite umake. Rajčica, sir, gljive, pesto - izbor je stvarno velik. No, što napraviti ako ti ostane tjestenine od ručka? Uz malo kreativnosti, možeš ju pretvoriti u ukusan, potpuno novi obrok. Uz malo mašte možeš napraviti salatu od tjestenine, zapečenu tjesteninu s dodatkom sira ili pak složenac. Predstavljamo ti nekoliko brzih i jednostavnih recepata koji će ti pomoći da maksimalno iskoristiš ostatke.

Fritata od tjestenine

Pretvori ostatke tjestenine u ukusnu fritatu! Osim tjestenine, trebaš još jaja (tri do četiri), naribani parmezan (oko 50 g), sol, papar i ulje. Možeš dodati i razne sastojke po izboru, poput komadića kuhanog ili pečenog mesa, narezane šunke ili pancete, tune, narezanih maslina, kuhanog ili pečenog povrća. U posudi prvo razmuti jaja, a zatim ih pomiješaj s parmezanom, soli i paprom. U smjesu dodaj odabrane dodatke, a na kraju još i tjesteninu. Smjesu izlij u nauljenu tavu i kuhaj na srednjoj vatri dok se jaja ne stisnu i fritata ne dobije zlatno smeđu boju s donje strane. Zatim tavu stavi u pećnicu i peci fritatu još oko 10 minuta, dok ne postane zapečena i s gornje strane. Pripremljenu fritatu nareži na komade i posluži je kao ukusan i zasitan obrok uz zdjelu salate.

Donosimo ideje kako jednostavno iskoristiti ostatke tjestenine

Salata od tjestenine

Ostatci tjestenine odlična su osnova za brzu i jednostavnu salatu. Pomiješaj ih sa kiselim vrhnjem, tunom i povrćem po izboru i već imaš ukusnu salatu koju možeš dodatno ohladiti u hladnjaku prije posluživanja. Savršenu salatu možeš napraviti i tako da ohlađenu tjestenine pomiješaš s pestom, narezanom mozzarelom, narezanom rajčicom i komadićima kuhane ili pečene piletine, koju možeš zamijeniti narezanim avokadom. Salati za bolji okus dodaj malo limunovog soka ili mješavinu ulja, octa, soli, papra i nasjeckanih začinskih biljaka ili senfa. Mogućnosti su brojne, pa provjeri sastojke koji ti se nalaze u smočnici i hladnjaku te se igraj s različitim kombinacijama i okusima. Ovakva salata može biti samostalan obrok, a odlična je i kao prilog mesnim, povrtnim ili ribljim jelima.

Donosimo ideje kako jednostavno iskoristiti ostatke tjestenine

Juha s tjesteninom

Ostatke tjestenine možeš iskoristiti i za juhu ili varivo. U loncu na maslinovom ulju najprije preprži nasjeckani luk. Dodaj povrće po izboru (mrkva, celer, tikvice, rajčica, paprika itd.) i prži dok povrće ne omekša. Ulij juhu od piletine ili povrća i zakuhaj. Na kraju u juhu dodaj ostatke tjestenine i kuhaj još nekoliko minuta kako bi se dobro zagrijali. Za još bolji okus, pri serviranju pospi juhu s malo naribanog parmezana.

Donosimo ideje kako jednostavno iskoristiti ostatke tjestenine

Zapečena tjestenina

Ostatke tjestenine možeš pretvoriti i u ukusan složenac. Pomiješaj ih s umakom od rajčice, konzerviranom tunom i malo naribanog sira, a po želji dodaj i narezane masline, kapare, ocijeđeni kukuruz ili svježi špinat. Smjesu po želji začini, a zatim je stavi u nauljeni lim i pospi još malo naribanog sira. Peci složenac na 180°C dok se sir ne otopi i zapeče do zlatno smeđe boje. Posluži ga dok je još topao.

Donosimo ideje kako jednostavno iskoristiti ostatke tjestenine

Pržena tjestenina s povrćem

U većoj tavi najprije zagrij malo ulja. Dodaj nasjeckano povrće (papriku, mrkvu, mladi luk, brokulu itd.) i prži dok ne omekša i malo porumeni. Dodaj ostatke tjestenine i pomiješaj s prženim povrćem kako bi se sve dobro zagrijalo. Dodaj malo sojinog umaka, začini po ukusu i posluži dok je još toplo. Ovo je brz i jednostavan način da ostatke tjestenine pretvoriš u ukusan i hranjiv obrok, piše Okusno.je.

Donosimo ideje kako jednostavno iskoristiti ostatke tjestenine

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx