Koju ti biraš?

Griju tijelo i dušu: Jesenske juhe koje se trebaju naći na tvom stolu

Bake i mame su nam oduvijek govorile da nema pravog ručka bez domaće juhe, ali i da juhe čuvaju naše zdravlje. Stoga ove jeseni uključi ove tri guste i hranjive juhice u svoj jelovnik i donesi bogatstvo okusa na svoj stol

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Juha od buče

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dag buče po želji
  • 1 velika žlica maslaca
  • 1,5 litara temeljca (mesnog ili povrtnog)
  • 1 srednji luk
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • začini (sol, papar, muškatni oraščić, čili…)

Priprema:

Na sitno nasjeckaj luk, a buču na manje komade. Rastopi maslac u posudi za kuhanje i ubaci luk. Pirjaj ga od 5 do 8 minuta, tj. dok ne poprimi lijepu žutu boju i omekša. Redovito promiješaj kako ne bi zagorio. Dodaj buču, začini solju i paprom, a po želji naribaj malo muškatnog oraščića ili pak dodaj malo čilija i drugog začina po vlastitom ukusu. Pirjaj 2-3 minute. Sve zalij temeljcem i kuhaj dok buča ne omekša. Kada je mekana, dodaj slatko vrhnje, pusti da prokuha jednu minutu i makni s vatre. Juhu ubaci u blender i smiksaj ili za to iskoristi štapni mikser. Ako juha i bude imala malene grudice, bit će neodoljiva. Izblendaj je do željene gustoće i uživaj.

Image
Foto: Unsplash
4/4