Koju ti biraš?

Griju tijelo i dušu: Jesenske juhe koje se trebaju naći na tvom stolu

Bake i mame su nam oduvijek govorile da nema pravog ručka bez domaće juhe, ali i da juhe čuvaju naše zdravlje. Stoga ove jeseni uključi ove tri guste i hranjive juhice u svoj jelovnik i donesi bogatstvo okusa na svoj stol

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Juha od vrganja

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • vrganji 200 g svježih
  • maslac 20 g
  • vrganji 10 g sušenih i mljevenih
  • konjak 20 ml
  • goveđi temeljac 600 ml ili temeljac od gljiva
  • vrhnje za kuhanje 300 ml
  • mileram 100 ml
  • sol i papar

Priprema:

Vrganje očisti, očetkaj i nareži na ploške debljine pola cm. U loncu rastopi maslac, dodaj vrganje i na laganoj vatri ih pirjaj dok malo ne omekšaju. Zatim u lonac dodaj sušene mljevene vrganje, začini solju i paprom, malo izmiješaj sastojke, ulij konjak i temeljac, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhaj 10-ak minuta. Potom u juhu ulij vrhnje za kuhanje, umiješaj mileram i ostavi da zavrije. Gotovu juhu stavi u zdjelice ili tanjure i posluži.

Image
Foto: Unsplash
2/4