Juha od vrganja
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- vrganji 200 g svježih
- maslac 20 g
- vrganji 10 g sušenih i mljevenih
- konjak 20 ml
- goveđi temeljac 600 ml ili temeljac od gljiva
- vrhnje za kuhanje 300 ml
- mileram 100 ml
- sol i papar
Priprema:
Vrganje očisti, očetkaj i nareži na ploške debljine pola cm. U loncu rastopi maslac, dodaj vrganje i na laganoj vatri ih pirjaj dok malo ne omekšaju. Zatim u lonac dodaj sušene mljevene vrganje, začini solju i paprom, malo izmiješaj sastojke, ulij konjak i temeljac, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhaj 10-ak minuta. Potom u juhu ulij vrhnje za kuhanje, umiješaj mileram i ostavi da zavrije. Gotovu juhu stavi u zdjelice ili tanjure i posluži.