Recepti za najbolje pečene juhe

Ove juhe kriju pravo bogatstvo okusa, savršene su za predjelo ili kao glavno jelo, a predstavljaju savršenu nadogradnju (već ionako savršenim) krem juhama

Recepti za najbolje pečene juhe

Juha od rajčice s grilanim sendvičima od sira

Sastojci:
1 kg miješanih vrsta rajčica
5 velika luka (ljubičasti i žuti)
1 glavica češnjaka
1 šaka svježeg bosiljka (ili 3 žlice suhog)
Sol, papar
1/5 dcl maslinovog ulja
8 šnita kruha
20 dag sira
1 žlica maslaca

Priprema:
Luk i rajčice nareži na jednake veće komade, oljušti češnjak i sve stavi u posudu za pečenje. Posoli, popapri i prelij s maslinovim ulje (ostavi malo za serviranje). Peci 45 min na 180°C, pa sve prebaci u lonac za juhu. Usitni štapnim mikserom i po potrebi dodaj vode i soli. Kuhaj još 10 minuta na laganoj vatri, a na kraju dodaj sjeckani bosiljak i posluži s maslinovim uljem. Složi sendviče od kruha i sira, pa ih peci na maslacu na laganoj vatri 3 minute sa svake strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/8