Recepti za lagane ljetne kolače

Iskoristite fine ljetne plodove za pripremu osvježavajućih slastica

Recepti za lagane ljetne kolače

Ljetni desert

Sastojci

675 g miješanog ljetnog bobičastog voća 
140 g šećera 
2 žlice likera odm malinr
6-8 kriški bijelog kruha starog 1 dan (odstraniti koru)
punomasno vrhnje za posluživanje

Priprema:

1. Stavite voće u veliki lonac sa šećerom. Neka provre polako, na laganoj vatri, a pritom pažljivo miješajte kako bi se šećer rastopio. Kuhajte na laganoj vatri 2-3 minuta dok se sokovi ne počnu razlijevati, a voće još nije izgubilo oblik. Po želji dodajte liker.
2. Obložite kalup (850 ml) kriškama kruha. Ulijte kuhano voće sa sokovima, a malo soka sačuvajte za kasnije.
3. Prekrijte voće ostatkom kruha. Stavite tanjur na vrh i pritisnite, a zatim tako stavite u hladnjak na najmanje 8 sati.
4. Preokrenite desert na tanjur i prelijte sačuvanim sokom mjesta gdje je kruh eventualno ostao bijel. Poslužite uz punomasno vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/7