Ljetni desert
Sastojci:
675 g miješanog ljetnog bobičastog voća
140 g šećera
2 žlice likera odm malinr
6-8 kriški bijelog kruha starog 1 dan (odstraniti koru)
punomasno vrhnje za posluživanje
Priprema:
1. Stavite voće u veliki lonac sa šećerom. Neka provre polako, na laganoj vatri, a pritom pažljivo miješajte kako bi se šećer rastopio. Kuhajte na laganoj vatri 2-3 minuta dok se sokovi ne počnu razlijevati, a voće još nije izgubilo oblik. Po želji dodajte liker.
2. Obložite kalup (850 ml) kriškama kruha. Ulijte kuhano voće sa sokovima, a malo soka sačuvajte za kasnije.
3. Prekrijte voće ostatkom kruha. Stavite tanjur na vrh i pritisnite, a zatim tako stavite u hladnjak na najmanje 8 sati.
4. Preokrenite desert na tanjur i prelijte sačuvanim sokom mjesta gdje je kruh eventualno ostao bijel. Poslužite uz punomasno vrhnje.