Torta s jagodama
Sastojci:
3 jaja
80 g maslaca
200 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
4 žlice brezinog šećera ili pak malo stevije
Krema:
100 g čokolade
100 ml slatkog vrhnja
jagode za ukrašavanje
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa im dodajte malo soli i od njih napravite čvrsti snijeg. Pomiješajte žumanjke sa zaslađivačem. Otopite maslac i čokoladu te lagano dodajte slatko vrhnje. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte joj izmiksane žumanjke te na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Stavite smjesu u kalup za torte i pecite 40 minuta na 160 stupnjeva. Dok se torta peče pripremite si čokoladnu kremu. Zagrijte slatko vrhnje te umiješajte čokoladu. Miješajte dok se ne otopi. Premažite tortu čokoladnom glazurom te ukrasite jagodama.