Svestrana, ukusna & zdrava

Dan bundeve slavimo uz tri super recepta s 'kraljicom jeseni'

Ne samo da čini prekrasne jesenske dekoracije, bundeva je također glavna zvijezda brojnih ukusnih jesenskih recepata, a mi smo izdvojile tri omiljena

jd-designs-OU6wlAq4HGY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kruh od bundeve i banane s čokoladom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 85 grama pirea od bundeve (prethodne pečene u pećnici)
  • 250 g glatkog brašna
  • 5 žlica javorovog ili agavinog sirupa
  • 2 jaja
  • 60 ml bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 0.5 žličice đumbira
  • 0.5 žličice muškatnog oraščićča
  • prstohvat soli
  • 80 g čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. S vilicom izgnječi zrele banane i umuti ih s jajima. Dodaj pire od bundeve (koju si prethodno ispekla u pećnici s korom na 200 stupnjeva, oko 20 minuta), vaniliju, bademovo mlijeko i javorov sirup.
  2. U posebnoj posudi pomiješaj suhe sastojke; brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet i začine. Pomiješaj suhe sastojke s mokrima i dodaj komadiće nassjeckane čokolade.
  3. Namasti kalup za kruh ili stavi papir za pečenje i ulij smjesu. Na vrh stavi još malo komadića čokolade i peci 45-55 minuta te ostavi da se ohladi nakon pečenja. Posluži dok je toplo i uživaj!

4/4