Kruh od bundeve i banane s čokoladom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 85 grama pirea od bundeve (prethodne pečene u pećnici)
- 250 g glatkog brašna
- 5 žlica javorovog ili agavinog sirupa
- 2 jaja
- 60 ml bademovog mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- 0.5 žličice đumbira
- 0.5 žličice muškatnog oraščićča
- prstohvat soli
- 80 g čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. S vilicom izgnječi zrele banane i umuti ih s jajima. Dodaj pire od bundeve (koju si prethodno ispekla u pećnici s korom na 200 stupnjeva, oko 20 minuta), vaniliju, bademovo mlijeko i javorov sirup.
- U posebnoj posudi pomiješaj suhe sastojke; brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet i začine. Pomiješaj suhe sastojke s mokrima i dodaj komadiće nassjeckane čokolade.
- Namasti kalup za kruh ili stavi papir za pečenje i ulij smjesu. Na vrh stavi još malo komadića čokolade i peci 45-55 minuta te ostavi da se ohladi nakon pečenja. Posluži dok je toplo i uživaj!