Priznajemo jednostavno volimo kolače i slastice. Ok, možda to nije popularno reći pogotovo sada kada se svi spremamo za ljeto, no ovo nije baš uobičajna godina, pa posebno i dalje uživamo u pripravljanju slastica. Tako smo i na posebnom eventu izabrale i No, nekad nam ponestane ideja, pa smo zato na našoj Facebook stranici za pomoć priupitale naše čitateljice.. I odmah ostale oduševljene. Prošlotjedni pobjednički recept je onaj naše čitateljice Martine Brajković koji je sve oduševio.
Zahvaljujemo Martini na receptu i jedva ga čekamo iskušati.
Semifreddo od malina
Sastojci:
• 500 g malina
• 300 g šećera
• 50 ml vode
• žličica aceto balsamica
• 4 jaja
• 200 ml vrhnja za šlag
• 150 ml običnog jogurta
• 150 g sira mascarpone
Priprema:
Kuhati maline, vodu i 200g šećera nekih pola sata dok ne dobijete gusti sirup. Ostavite ohladiti sirup te zatim mu dodajte aceto balsamico. Stavite sirup u hladnjak.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite bjelanjke u snijeg postepeno dodavajući 50g šećera. Žumanjke zajedno sa 50g šećera tucite mikserom sve dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Istucite vrhnje u šlag te u njega dodajte jogurt i mascarpone miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Dobivenu smjesu stavite u istučene žumanjke i kratko miješajte mikserom. Zatim u smjesu naizmjenično dodavajte bjelanjke i sirup od malina miješajući ručno sa špatulom.
Izlijte smjesu u kalup obložen prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 4-5 sati. Ako semifreddo ostane duže u zamrzivaču, izvaditi ga i staviti u hladnjak 30 minuta prije serviranja.
Na našoj Facebook stranici tražimo vaše ideje za kolače, a prošli tjedan jednostavno nas je oduševio semifreddo od malina čitateljice Martine Brajković