Odličan omjer cijene i kvalitete

Počastila sam se za Crni petak i pronašla super aparat za kavu koji će oduševiti sve kavopije

Nisam nikada mislila da ću se, gotovo u potpunosti, prebaciti na kavu iz kućne radinosti, ali Espresso Joy oduševio me na prvu šalicu

0G6A4937.jpg
Foto: Mihovil Radauš

Otkako sam s vremena na vrijeme počela piti kavu u svojim tinejdžerskim godinama, bila je to ljubav na prvi pogled, okus i miris. Danas, kad su mi tridesete praktički pred vratima, mogu slobodno reći da imam kvalitete istinske kavopije i jedna sam od onih osoba koja ne može početi dan bez dobre šalice kave.

Da, volim kavu. I volim je na svaki mogući način, bilo da je topla ili ledena, kratka ili produžena, s mlijekom ili bez. I ništa, ali baš ništa ne može mi zamijeniti onu posebnu aromu i okus poput kave pripremljene u kafiću. Barem sam tako mislila dok se početkom studenog nisam odlučila na kupnju svog prvog aparata za kavu.

Velikodušni popusti povodom Crnog petka pokazali su se kao savršena prilika da napokon ulovim aparat za kavu koji će me zadovoljiti jednako kao i kava iz kafića, a uz koji će se moj novčanik itekako oporaviti. Nakon podužeg istraživanja, odluka je pala na Delimano aparat za kavu Espresso Joy. Uz hrpu pozitivnih recenzija i komentara, ali i popust od čak 43 posto, ubacila sam ovaj uređaj u svoju virtualnu košaricu i nadala se najboljem.

Image
Foto: Mihovil Radauš

Prije nego se bacim na svoje dojmove, evo nekoliko najvažnijih karakteristika zbog kojih sam se, u moru aparata za kavu, odlučila baš na ovaj:

  • može se koristiti bilo koja mljevena kava, dakle - nije potrebno kupovati dodatne filtere, ali moguća je i upotreba mljevene kave espresso u monodozama
  • koristi 15 bara za pritisak i motor snage 850 W koji obećavaju i više nego optimalne rezultate
  • ima dizajn dvostrukog filter zida - u usporedbi s jednostrukim filterom, dvostruki filter trebao bi osigurati zadivljujuće rezultate, čak i ako kava nije ravnomjerno mljevena
  • ima tihi rad (manje od 80 dB) - što znači da moja prva jutarnja kava ne bi trebala probuditi druge ukućane koji možda spavaju
  • ima postolje sa zaštitom koje osigurava da šalica ostaje topla
  • ima automatsko pročišćivanje sustava grijanja nakon kuhanja na pari što znači da sljedeći espresso ekstrahira na pravoj temperaturi
Image
Foto: Mihovil Radauš

Čim sam izvadila Espresso Joy iz kutije, prvo što sam primijetila bio je elegantan dizajn uređaja. Retro izgled s pravom dozom modernog upravo je ona kombinacija koju i sama najviše volim, tako da se aparat savršeno uklopio u kuhinju. Osim privlačnog dizajna, svi odvojivi dijelovi napravljeni su od nehrđajućeg čelika ili plastike i samim time i više su nego jednostavni za čišćenje i održavanje.

Uostalom, jednostavnost i je ono što me na prvu osvojilo kod ovog aparata za kavu. Budući da se radi o uređaju koji sam planirala koristiti svakodnevno, bilo mi je izrazito bitno da je praktičan. I tu je ispunio sva moja očekivanja. Sve što moram napraviti (a što posebno cijenim kada jedva gledam u ranim jutarnjim satima) je pritisnuti ili okrenuti tipku za uključivanje/isključivanje i uređaj je spreman za nekoliko minuta zahvaljujući aluminijskom sustavu zagrijavanja i to, naravno, javi pomoću svjetlosnog indikatora. Još jedna super praktična stvar, posebno za nas zaboravne, je da se automatski isključuje nakon 25 minuta tako da nema straha od onih stresnih misli 'jesam li ili nisam isključila' nakon što izađeš van.

Image
Foto: Mihovil Radauš

Ono čemu sam se posebno veselila je parna mlaznica koja pjeni mlijeko i daje kavi s mlijekom ili cappuccinu upravo onaj osjećaj kao iz kafića. Kao velika ljubiteljica te profi pjene, ostala sam oduševljena, a budući da se intenzitet pare može regulirati, aparat se lako može koristiti i za pripremu vruće čokolade ili kakaa, ali i za zagrijavanje vode za čaj.

Sve u svemu, ovo je jedan od najboljih dodataka za radnu ploču u mojoj kuhinji ove godine, posebno jer se radi o odličnoj vrijednosti za novac. Aparat za kavu jednostavan poput ovog nešto je u čemu cijela obitelj može uživati i zapravo je sve što ti treba za svježu šalicu kave i postizanje one savršene arome kao iz kafića.

Image
Foto: Mihovil Radauš

Budući da se Espresso Joy povodom Crnog petka na Delimanu nalazi na popustu, kao i mnogi drugi Delimano proizvodi, sada je svakako prilika da ga uloviš po 43 posto nižoj cijeni i umjesto 699.90 kn, platiš 399.90 kn. Osim toga, također je i odličan poklon za sve druge kavopije u tvom životu. Ja osobno nisam mislila da ću se gotovo u potpunosti prebaciti na kavu iz kućne radinosti, ali evo, više od dva tjedna ovaj aparat za kavu radi punom parom, a ja svaki put jedva čekam sljedeću šalicu kave.