Proslavite Svjetski dan tjestenine uz neka od ovih ukusnih jela

Obožavamo tjesteninu na sve moguće načine

Proslavite Svjetski dan tjestenine uz neka od ovih ukusnih jela

Tjestenina s pireom od bundeve

Sastojci:

300 g tjestenine
200 g bundeve
pola glavice luka
2 režnja češnjaka
1 kiselo vrhnje
2 žlice maslaca
1 grančica ružmarina
maslinovo ulje
sol, papar
parmezan po želji

Priprema:

Narežite luk i kratko ga dinstajte na maslinovom ulju pa dodajte grančicu ružmarina, sol i papir te malo sjeckanog češnjaka. Skuhajte tjesteninu, a bundevu očistite i narežite na kockice. Kratko prokuhajte u slanoj vodi a potom izmiksajte u blenderu. Dodajte maslac, sol i papar pa sve skupa još malo izmiksajte kako biste dobili pire. Pire od bundeve stavite na dinstani luk, dodajte vrhnje i kratko kuhajte. U umak umiješajte kuhanu tjesteninu i malo vode prema potrebi. Servirajte uz parmezan prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7