Tjestenina s pireom od bundeve
Sastojci:
300 g tjestenine
200 g bundeve
pola glavice luka
2 režnja češnjaka
1 kiselo vrhnje
2 žlice maslaca
1 grančica ružmarina
maslinovo ulje
sol, papar
parmezan po želji
Priprema:
Narežite luk i kratko ga dinstajte na maslinovom ulju pa dodajte grančicu ružmarina, sol i papir te malo sjeckanog češnjaka. Skuhajte tjesteninu, a bundevu očistite i narežite na kockice. Kratko prokuhajte u slanoj vodi a potom izmiksajte u blenderu. Dodajte maslac, sol i papar pa sve skupa još malo izmiksajte kako biste dobili pire. Pire od bundeve stavite na dinstani luk, dodajte vrhnje i kratko kuhajte. U umak umiješajte kuhanu tjesteninu i malo vode prema potrebi. Servirajte uz parmezan prema želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa