Tjestenina je jedno od najdražih i najrasprostranjenijih jela diljem svijeta pa tako i ne čudi da i ta namirnica ima svoj dan koji se obilježava svake godine 25. listopada.
Iako je mnogi izbjegavaju zbog velikog udjela ugljikohidrata koje u sebi sadrži, tjestenina je odličan dodatak mnogim jelima, dokazano je da je zdrava i vrlo ju je jednostavno pripremiti.
Čini glavnu okosnicu mediteranske prehrane, a može se pripremiti na bezbroj načina. Ide uz gotovo svako jelo, a najbolje se slaže s raznim umacima.
Ako pazite na liniju i zdravlje, birajte integralnu tjesteninu koja je jednako tako ukusna, a ne deblja. Tjestenina koja je pripremljena al-dente ima nizak glikemijski indeks što znači da povoljno djeluje na razinu šećera u krvi i da osigurava sitost.
Ugljikohidrati su neophodni u zdravoj i izbalansiranoj prehrani i moramo ih unositi u organizam u određenim količinama.
Volite li tjesteninu, proslavite njezin dan uz neke od vrlo finih recepata koje s vama dijelimo u nastavku.
Foto: Unsplash