Karamelizirani sirni dip za jabuke
Foto: Jennifer Davick
Sastojci:
250 g krem sira, omekšanog
1/2 čaše smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
100 ml vrhnja za šlag
1 žlica granuliranog šećera
kriške svježe jabuke
Priprema:
Pomiješajte prva 3 sastojka samo dok ih ne uklopite. Stavite u manju vatrostalnu posudu i zagladite površinu. Pokrijte i ohladite 2 do 8 sati.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite rešetku oko 12-15 cm ispod gornjih grijača. Uzmite posudicu sa sirom i pospite ga granuliranim šećerom. Napunite lim za pečenje torte ledom i stavite posudu sa sirom u lim. Zapecite 5 minuta ili dok se šećer ne otopi i karamelizira. Ostavite 5 minuta, pa poslužite s kriškama jabuke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa