Prednosti gljiva na našem tanjuru: Evo zašto bi ih trebala uključiti u svoju prehranu

Gljive često previdimo i ne uključujemo ih dovoljno u našu svakodnevnu prehranu, što je definitivno greška, jer se radi o namirnicama s iznimno mnogo minerala, vitamina i blagotvornih svojstava za naše zdravlje

Prednosti gljiva na našem tanjuru: Evo zašto bi ih trebala uključiti u svoju prehranu

Tjestenina od špinata i gljiva

Priprema:

Gljive samo popapri i ispeci ih na grillu (ili grill tavi, a može i teflon tavi). Dodaj malo soja saucea i dovrši pečenje gljiva. Izvadi ih sa strane, nareži i posoli. Stavi vodu za tjesteninu da zakipi, te skuhaj tjesteninu uz dodatak soli i ulja. Na wok tavi zagrij maslinovo ulje, aceto balsamico i vlasac te zatim dodaj kuhanu tjestetninu sa malo vode. Nakon što si propirjala tijesto, dodaj i narezane gljive i iscijedi sok limuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 

  • 200 gr tjestenine od špinata
  • 4 velike gljive 
  • Sol
  • Papar
  • Maslinovo ulje
  • Aceto balsamico
  • Sok od 1/3 limuna
  • Soja sauce
  • Vlasac
4/4