Odjevene gljive
Priprema:
Operi gljive, pa ih iscijedi, a dok se cijede napravi nadjev. U zdjelu dodaj ricottu, žlicu maslinovog ulja, sol, papar, naribani češnjak, nasjeckani vlasac i bosiljak, a po ukusu možeš dodati i timijan ili origano. Sve dobro izmiješaj da se sastojci povežu. Zatim napuni gljive pritiščući smjesu u njih kako bi se dobro zalijepila za unutrašnju stranu klobuka. Tako napunjene gljive omotaj pancetom i pričvrstite ju čačkalicom, a zatim stavi peći na 180 stupnjeva na 20 minuta. Sreviraj toplo ili hladno, po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 20 komada šampinjona
- 200 g ricotte
- 1 žlica maslinovog ulja
- po 1/2 žličice nasjeckanog vlasca i bosiljka
- 1 češanj češnjaka
- 150 g tanko narezane pancete