Bezbroj prednosti

Kora čini čuda za zdravlje: Ovo povrće i voće nikad ne bi trebalo guliti

Zaboravi na gulilicu kada u ruke uzimaš krumpir ili krastavac, a ne guli ni kivi. Njegova gruba i dlakava kora jestiva je i nevjerojatno zdrava

pexels-karolina-grabowska-4397758.jpg
Foto: Pexels

Krumpir

Nevjerojatnih 30-40 posto vlakana krumpira nalazi se u kori. Maslen kaže da ostavlja koru krumpira čak i kada radi pire, a vjerojatno su ti poznate ličke police - jelo od krumpira u kojem se krumpir ne guli, štoviše kora mu je najukusnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namoči krumpire u vodi i ukloni prljavštinu četkom za povrće pa ih obriši. Ne trebaš ukloniti baš svaku mrljicu s njih. Ako moraše guliti krumpire, kore sačuvaj, premaži ih uljem i pospi sa soli pa ispeci u pećnici. Dobit ćeš ukusan i zdrav čips bogat vlaknima.

Isto vrijedi i za batat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/8