Zdrav i fin

Poriluk čuva zdravlje i skida kilograme, isprobaj ga u ova tri recepta

Sada je sezona poriluka i najbolje vrijeme da ga što češće imaš na svome tanjuru. Osim što će organizam opskrbiti hranjivim tvarima, pomoći će ti da izgubiš suvišne kilograme

pexels-sarah-chai-7262897.jpg
Foto: Pexels

Gusta juha od poriluka

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama bijelog graha
  • maslinovo ulje
  • dva poriluka srednje veličine
  • jedan veći krumpir
  • jedan češanj češnjaka
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • sol i papar
  • kurkuma, svježi origano
  • pola šalice mlijeka

Postupak:

Grah prethodno skuhaj ili koristi kuhani iz limenke. Polovicu količine graha stavi na pleh zajedno s jednim porilukom izrezanim na kolutiće, začini maslinovim uljem, soli i paprom te grančicom origana i stavi u pećnicu na 20-ak minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Pečeno povrće koristit ćeš za dekoraciju juhe, ali i obogatit će jelo okusom. Želiš li pojednostaviti postupak pripreme jela, preskoči ovaj korak i kuhani grah dodaj direktno u lonac u kojem kuhaš juhu.

Poriluk izreži na kolutiće, koristi i zeleni dio biljke. Češnjak usitni, krumpir nareži na kockice. Sve dinstaj na malo maslinovog ulja desetak minuta, uz često miješanje. Posoli, popapri, dodaj grah i četvrtinu žličice kurkume te podlij povrtnim temeljcem. Nakon što zavrije, kuhaj pola sata, odnosno dok se povrće ne skuha. Makni s vatre, dodaj mlijeko i usitni štapnim miskerom te ukrasi pečenim grahom i porilukom i začini svježim origanom, no pazi da ne pretjeraš jer ima intenzivni okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4