

SASTOJCI:
1 kg brašna
350 g maslaca (može i margarin, iako nije isto)
50 g soli
Malo šećera
PRIPREMA:
Nadrobite kvasac u malo mlake vode, dodajte malo brašna i šećera te dobivenu kašicu stavite na toplo da se digne. Podignuti kvasac pomiješajte u brašno, umiješajte sol i toliko vode da dobijete mekano i glatko, ali čvrsto tijesto kao za kruh. Stavite na toplo da se diže.
Premijesite ga i razvaljajte na brašnu dosta tanko. Namažite maslacem. Preklopite ga četiri puta, razvaljajte, ponovno preklopite, kao da radite lisnato tijesto. To ponovite dva puta. Dobro je nakon svakog valjanja i preklapanja staviti tijesto deset – petnaest minuta na hladno.
Gotovo tijesto razvaljajte, režite trake pa uvrnite malo i motajte oko prstiju. Krajeve zavucite u sredinu i stavite na papir za pečenje na lim, pa ih složite s malo razmaka.
Pecite na 220°C oko 20 minuta, tj. dok lijepo ne porumene. Poslužite odmah.
Uživajte u ovim listatim pogačicama koje će obogatiti svaki stol!
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!