Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Napravi uvertiru za jesen ovim ukusnim jelima u kojima je glavna zvijezda plava šljiva

Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Umak od šljiva


Postupak:

1. Meso pripremi na predviđeni način. 
2. Šljive, jabuke i grožđe dobro operi i nasjeckaj na komadiće.
3. U loncu zakuhaj ocat i vino te dodaj sitno nasjeckani luk, grožđe, jabuke i šljive. Sve dobro posoliti i dodati senf.
4. Kada se voće raskuha sve prebaci u blender i dobro usitni. Po želji dodaj još začina. 
5. Posluži vruće uz meso po izboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • Komad mesa po želji
  • 750 g šljiva
  • 250 g jabuka
  • 250 g grožđa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4-5 dcl bijelog vinskog octa razrijeđenog s malo vode
  • 2 dcl crnog vina
  • 1 žličica senfa
  • Papar
  • Sol 
5/6