Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Napravi uvertiru za jesen ovim ukusnim jelima u kojima je glavna zvijezda plava šljiva

Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Pekmez od šljiva


Postupak:

Šljive dobro operi i odstrani im koštice. Stavi ih u veliki lonac i dodaj polovicu šećera. Kuhaj dok se šljive potpuno ne raspadnu. U početku je važno smjesu često miješati kako ne bi zagorjela, a kasnije možeš ostaviti da se krčka uz povremeno miješanje. Kada su se šljive raspale polako dodaj još šećera dok ne budeš zadovoljan okusom. Pekmez je gotov kada se smjesa zgusne i potpuno izgubi tekućinu. Na kraju po želji možeš dodati cimeta i vanilin šećer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 5 kg očišćenih šljiva
  • 1 kg šećera
  • 2 žlice cimeta (po želji)
  • 2 vrećice vanilin šećera
4/6