Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Napravi uvertiru za jesen ovim ukusnim jelima u kojima je glavna zvijezda plava šljiva

Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Knedle sa šljivama


Postupak:

1. Skuhaj krumpir u slanoj vodi i dobro izgnječi u pire. Ostavi da se ohladi. 
2. U krumpir dodati jaja, ulje, sol i brašno i umijesi tijesto. 
3. Od tijesta formiraj male kuglice i u svaku stavi po jednu šljivu. 
4. Knedle kuhaj u vrućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. 
5. Dok se knedle kuhaju pripremi krušne mrvice tako što ćeš ih kratko popržiti na ulju. 
6. Kuhane knedle uvaljaj u pržene krušne mrvice i posluži same ili s vrhnjem i šećerom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 1 kg kuhanih krumpira
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • malo soli
  • 400 g oštrog brašna
  • 20-ak šljiva
  • malo krušnih mrvica
  • malo ulja
3/6