Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Napravi uvertiru za jesen ovim ukusnim jelima u kojima je glavna zvijezda plava šljiva

Počinje sezona sočnih šljiva, a mi smo istražile kako iskoristiti njihov puni potencijal

Savijača sa šljivama, cimetom i muškatnim oraščićem



Postupak:

1. Šljive dobro operi, očisti od koštica i nareži na četvrtine.
2. U loncu otopi maslac i dodaj narezane šljive, šećer, cimet i muškatni oraščić. Kuhaj oko 10-ak minuta dok šljive ne puste sok i zatim u smjesu dodaj griz.
3. Kore za savijaču raširi na radnu površinu. Uzmi jednu koru, premaži ju uljem i na nju stavi drugu koru. Rasporedi šljive po kori i zamotaj ih. Ponovi s ostalim korama.
4. Posudu za pečenje namaži uljem i u nju poslaži sve tri savijače. Premaži ih uljem i prekrij jednom korom. Peci oko 15 minuta na 180 stupnjeva, zatim ukloni koru s vrha i zapeci još 10-ak minuta dok savijače ne porumene. 
5. Savijače ostavi da se ohlade i prije posluživanja posipaj šećerom u prahu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:  

  • 1 kg šljiva
  • 7 kora za savijače
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice maslaca 
  • 3 žlice griza
  • Suncokretovo ulje
  • Cimet
  • Muškatni oraščić
2/6