Jesenski cheesecake s mandarinama
Sastojci za cheesecakeSastojci za mrvičasto tijesto (opcionalno)Priprema
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za 'tijesto':
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 75 g šećera po tvom izboru
- 100 g maslaca (hladnog i narezanog na male kockice)
- 2 žlice mlijeka po izboru
:
- 500 g kremastog sira po izboru
- 120 ml mlijeka po izboru (kokosovo ide odlično)
- 80 ml otopljenog maslaca
- 5 žlica kukuruznog škroba
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 150 g šećera
- 350 g mandarina
:
- 50 g brašna
- 2 žlice šećera
- 25 g maslaca (hladnog i narezanog na male kockice)
:
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Lagano namasti posudu za pečenje veličine 20 x 20 cm i stavi papir za pečenje.
- Za 'tijesto': Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol, i šećer. Dodaj hladne kockice maslaca i mlijeko te pretvori sve rukama u tijesto. Izmijesi tijesto i njime obloži okruglu posudu za pečenje. Na kraju s vilicom zapikni na par mjesta nekoliko put i 'poprskaj' malo brašna.
- Za cheesecake: Pomiješaj sir, mlijeko, maslac, kukurzni škrob, ekstrakt vanilije i šećer dok ne dobiješ kremastu smjesu. Pola mandarine posloži po tijestu, a pola dodaj u ovu kremastu smjesu i zatim izlij u posudu po tijestu i posloženim mandarinama.
- Za mrvičasto tijesto: Izmijesi brašno, šećer i maslac u mrvičasto tijesto i izmrvi ga preko cheesecakea.
- Peci cheesecake oko sat vremena. Nakon pečenja, najbolje je da ga pustiš da se ohladi i zatim ga smjestiš u hladnjak na nekoliko sati (ili preko noći) da se u potpunosti slegne.