Počinje sezona mandarina, a mi smo imamo tri super recepta s 'caricom jeseni'

Nijedno voće ne govori jesen kao što to čine svima omiljene, zdrave i ukusne mandarine

Počinje sezona mandarina, a mi smo imamo tri super recepta s 'caricom jeseni'

Jesenski cheesecake s mandarinama

Sastojci za cheesecakeSastojci za mrvičasto tijesto (opcionalno)Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Sastojci za 'tijesto':

  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 75 g šećera po tvom izboru
  • 100 g maslaca (hladnog i narezanog na male kockice)
  • 2 žlice mlijeka po izboru

:

  • 500 g kremastog sira po izboru
  • 120 ml mlijeka po izboru (kokosovo ide odlično)
  • 80 ml otopljenog maslaca
  • 5 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 150 g šećera
  • 350 g mandarina

:

  • 50 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 25 g maslaca (hladnog i narezanog na male kockice)

:

  • Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Lagano namasti posudu za pečenje veličine 20 x 20 cm i stavi papir za pečenje. 
  • Za 'tijesto': Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol, i šećer. Dodaj hladne kockice maslaca i mlijeko te pretvori sve rukama u tijesto. Izmijesi tijesto i njime obloži okruglu posudu za pečenje. Na kraju s vilicom zapikni na par mjesta nekoliko put i 'poprskaj' malo brašna.
  • Za cheesecake: Pomiješaj sir, mlijeko, maslac, kukurzni škrob, ekstrakt vanilije i šećer dok ne dobiješ kremastu smjesu. Pola mandarine posloži po tijestu, a pola dodaj u ovu kremastu smjesu i zatim izlij u posudu po tijestu i posloženim mandarinama.
  • Za mrvičasto tijesto: Izmijesi brašno, šećer i maslac u mrvičasto tijesto i izmrvi ga preko cheesecakea.
  • Peci cheesecake oko sat vremena. Nakon pečenja, najbolje je da ga pustiš da se ohladi i zatim ga smjestiš u hladnjak na nekoliko sati (ili preko noći) da se u potpunosti slegne. 
4/4