Već smo prilično dobro upoznale mladog sous chefa Ivana Vrbanca koji uz Ivanu Bekavac i chefa kuhinje Toma Gretića pomaže kandidatima uzbudljivog RTL-ovog showa 'Hell's Kitchen Hrvatska', koji se može gledati i na platformi Voyo, da pripreme što bolja jela.
Zagrepčanin Ivan Vrbanec već nam je otkrio mnoge recepte, a ovom smo ga prilikom pitale koje jelo često priprema kod kuće, ali i koje sam obožava jesti. Ako si u potrazi za receptom za tradicionalni obiteljski ručak, iskušaj ovaj njegov recept. Pečeno pile s mlincima mnogima je omiljeno jelo, još iz djetinjstva, ali uz ovaj Ivanov trik ispast će ti bolje nego ikad.
„Piletina s mlincima mi je jedno od dražih domaćih jela, a za to trebamo jedno pile, mlince, sol, papar i ulje, idealno guščja mast ako imate“, kaže Ivan.
Postupak
- Pile začinimo sa soli i paprom, namažemo uljem (odnosno mašću), u zdjelu za pečenje stavimo malo vode i vina da prekrije dno, (ako imaš rešetku stavi pile na nju da se masnoća cijedi u tu vodu).
- Pile stavi peći prsima prema dolje nekih 45 min na 180 stupnjeva za kućne pećnice, okreni pile i peci još oko 25-30 minuta.
- Izvadi pile i sačuvaj masnoću od pečenja za mlince.
- Zakuhaj blago posoljenu vodu i zagrij masnoću.
- Prelij mlince vodom i masnoćom, promiješaj, poklopi i pusti da se mlinci opuste oko 5 minuta.
Bitno je dobro zakuhati vodu i masnoću i ne pretjerati s prelijevanjem mlinaca da se ne pretvori u kašu. Dobar tek!