
Trik Ivana Vrbanca za najukusniju piletinu s mlincima

Već smo prilično dobro upoznale mladog sous chefa Ivana Vrbanca koji uz Ivanu Bekavac i chefa kuhinje Toma Gretića pomaže kandidatima uzbudljivog RTL-ovog showa 'Hell's Kitchen Hrvatska', koji se može gledati i na platformi Voyo, da pripreme što bolja jela.
Zagrepčanin Ivan Vrbanec već nam je otkrio mnoge recepte, a ovom smo ga prilikom pitale koje jelo često priprema kod kuće, ali i koje sam obožava jesti. Ako si u potrazi za receptom za tradicionalni obiteljski ručak, iskušaj ovaj njegov recept. Pečeno pile s mlincima mnogima je omiljeno jelo, još iz djetinjstva, ali uz ovaj Ivanov trik ispast će ti bolje nego ikad.
Postupak
Pile začinimo sa soli i paprom, namažemo uljem (odnosno mašću), u zdjelu za pečenje stavimo malo vode i vina da prekrije dno, (ako imaš rešetku stavi pile na nju da se masnoća cijedi u tu vodu).
Pile stavi peći prsima prema dolje nekih 45 min na 180 stupnjeva za kućne pećnice, okreni pile i peci još oko 25-30 minuta.
Izvadi pile i sačuvaj masnoću od pečenja za mlince.
Zakuhaj blago posoljenu vodu i zagrij masnoću.
Prelij mlince vodom i masnoćom, promiješaj, poklopi i pusti da se mlinci opuste oko 5 minuta.
Bitno je dobro zakuhati vodu i masnoću i ne pretjerati s prelijevanjem mlinaca da se ne pretvori u kašu. Dobar tek!

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
