Pina Colada cupcakes
Sastojci:
55 g maslaca, sobne temperature
140 g šećera
120 mlijeka od kokosa
1 jaje
140 oštrog brašna
2 žlice praška za pecivo
425 g konzerviranih ananasa, ocijeđeni i nasjeckani na sitno
Za kremu:
175 g šećera u prahu
1 jaje
2 žlice ruma od kokosa (Malibu)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Mikserom miješajte maslac i šećer, tako dugo dok maslac ne postane lagan i pjenast. Pomiješajte mlijeko od kokosa i jaje, te dodajte u maslac i promiješajte. Pomiješajte zajedno brašno i prašak za pecivo te dodajte u mješavinu. Na kraju, ručno umiješajte sitno narezane ananase. Rasporedite smjesu po kalupima za cupcakese i pecite iz između 15 i 20 minuta. Na polovici pečenja, lim za cupcakese zarotirajte za 180 stupnjeva.
Nakon pečenja, ostavite ih da se ohlade.
Pomiješajte sastojke za kremu u posudi, koju trebate staviti nad vruću (ne kipuću vodu). Cijelo vrijeme miješajte s mikserom smjesu dok se krema ne zgusne do mjere da se razvlači kada metlice za miješanje izvadite iz smjese. Maknite kremu iz vruće vode i stavite ju na cupcakese, čim brže dok se smjesa ne stvrdne do kraja. Dekorirajte prema želji.
Izvor: goodtoknow.co.uk