Mojito cupcakes
Sastojci:
Za tijesto:
170 g brašna za dizana tijesta
20 g kukuruznog brašna
115 g maslaca (sobne temperature)
225 g smeđeg šećera
2 jaja srednje veličine
120 ml mlijeka u koje ste stavili jednu žlicu svježe iscijeđenog soka od limuna i ostavili da odstoji pet minuta prije upotrebe
Sok i naribana korica od svježe limete
½ žlice ekstrakta vanilije
12 većih listova svježe mente, sitno nasjeckanih
Za sirup:
50 g šećera u prahu
20 ml vode
10 g maslaca
60 ml bijelog ruma
3 lista mente
Za kremu:
60 g maslaca (sobne temperature)
300 g sirnog namaza
5 žlica šećera u prahu
2 žlice soka od limete
1 naribana korica od limete
1 žlica bijelog ruma
Zagrijte pećnicu na 170°C.
Priprema tijesta:
Zajedno mikserom miješajte maslac i šećer dok maslac ne postane lagan i prozračan. Dodajte dva jaja i ponovo miješajte. Lagano miješajući dodajte ekstrakt vanilije, naribanu koricu limete. Nakon toga dodajte mentu, zatim jednu trećinu brašna, pa mlijeko. Nakon toga dodajte još trećinu brašna, ponovno sve dobro pomiješajte i stavite prestalo brašno.
Rasporedite smjesu u čašice za pečenje cupcakesa i pecite ih oko 20 minuta. Zarotirajte lim za pečenje nakon kojih 10 min. Ako je pećnica nešto jača, trebat će možda kraće vrijeme za pečenje.
Priprema sirupa:
Sve nabrojane sastojke stavite u malu posudicu i zagrijavajte na laganoj vatri dok se svi sastojci nisu rastopili i pomiješali. Ostavite da se ohladi.
Kada su se cupcakesi ohladili napravite rupe u njihovoj sredini s čačkalicama ili nekim sličnim predmetom. Probodite ih do kraja kako bi se sirup lakše upio. Svaki kolačić prelijte jednom žlicom sirupa.
Priprema kreme:
Sve sastojke dodajte u zdjelu i mikserom ih miješajte dok smjesa ne postane glatka. Pazite da previše ne izmiješate sastojke, jer bi mogli postati tekući. Stavite kremu u pribor za ukrašavanje torte i ukrasite svaki cupcakes. Dekorirajte ih s ribanom limetom i svježom mentom.