Gastro
Gastro

Pečena zobena kaša s kruškama, bananama i orasima za najslasniji početak tjedna

Pečena zobena kaša s kruškama, bananama i orasima za najslasniji početak tjedna
Započni tjedan uz ovaj fantastičan jesenski doručak!

Pečena zobena kaša je poput deserta za doručak, ali onog sa zdravim sastojcima. Banane, kruške, orasi i zobene pahuljice držat će te sitom i zadovolj(e)nom cijelo jutro! Sastojci:

2 zrele banane

1 i pol šalica oguljenih i narezanih krušaka

5 žlica javorovog ili agavinog siruppa

1 šalica zobenih pahuljica

5 žlica nasjeckanih oraha

pola žličice praška za pečenje

1 žličica cimeta

prstohvat soli

šalica mlijeka po izboru

1 veliko jaje

1 žličica ekstrakta od vanilije

Priprema: 1. Zagrij pećnicu na 1900 stuupnjeva. Pripremi pleh za pečenje na koji si stavila papr za pečenje i stavi sa strane.  2. Posloži komadiće banane u jednom sloju na dno posude u kojoj pečeš. Na njih smjesti narezane kruške, cimet, javorov ili agavin sirup (2 žlice) i prekrij s folijom. Peci oko 20-ak minuta. 3. U međuvremenu, u zdjeli srednje veličine pomiješaj zobene pahuljice, pola oraha, prašak za pečenje, cimet i sol. 4. U drugoj zdjeli pomiješaj ostatak sirrupa, mlijeko, jaje i ekstrakt od vanilije.  5. Makni pečeno voće iz pećnice, prelij ga sa zobenim pahuljicama i zatim preko svega prelij smjesu s mlijekom. Ravnomjerno sve rasporedi. Dodaj ostatak cimeta i oraha na vrh i peci oko 35 minuta ili dok sve ne dobije zlatno smeđu boju. Posluži toplo!  

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx