Ovo ljeto mesne burgere zamijeni ovim ukusnim i 'cruelty free' vege opcijama

Vege burgeri nekada mogu biti ukusniji od 'originala', a puno su zdraviji za nas i za okoliš

Ovo ljeto mesne burgere zamijeni ovim ukusnim i 'cruelty free' vege opcijama

Odresci od sojinih ljuspica


Potrebno ti je:

Postupak:

1. Sojine ljuskice skuhaj s jednom žlicom Vegete i ocijedi.
2. Kruh namoči vodom i pusti da se omekša i zatim dobro ocijedi. Pomiješaj kruh i sojine ljuspice. 
3. Luk sitno nasjeckaj i poprži na tavi dok ne postane staklast.
4. Papriku nasjeckaj na komadiće i zajedno s lukom, brašnom, mljevenom paprikom, chia sjemenkama, peršinom, soli i paprom dodaj u smjesu soje i kruha. Sve dobro umijesi rukama. 
5. Smjesu ostavi da odstoji oko pet minuta i po potrebi dodaj krušnih mrvica ako je previše vlažna. 
6. Rukama oblikuj pljeskavice i peci ih u tavi ili na grilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3/4 šalice sojinih ljuspica
  • 1 mali crveni luk
  • 1 mala crvena paprika
  • 2 kriške bijelog kruha
  • 3-4 žlice brašna
  • 1-2 žlice krušnih mrvica (po potrebi)
  • 1 žličica chia sjemenki
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • 1 žlica Vegete
  • Sol
  • Papar 
5/5