Ovo ljeto mesne burgere zamijeni ovim ukusnim i 'cruelty free' vege opcijama

Vege burgeri nekada mogu biti ukusniji od 'originala', a puno su zdraviji za nas i za okoliš

Ovo ljeto mesne burgere zamijeni ovim ukusnim i 'cruelty free' vege opcijama

Odresci od heljde


Postupak:

1. Heljdu operi i skuhaj u vodi dok ne dobiješ kašu.
2. Zobene pahuljice namoči u vodi nekoliko minuta i dobro ocijedi. Pomiješaj ih s heljdom. 
3. U smjesu dodaj jaje, sitno nasjeckan luk i peršin, sojino brašno, papar i sol. Sve dobro promiješaj. 
4. Rukama oblikuj pljeskavice i uvaljaj ih u bijelo brašno. 

Pljeskavice su odlične za peći na roštilju ili grill tavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 30 dag heljdine kaše
  • 10 dag zobenih pahuljica
  • 1 žlica sojinog brašna
  • 1 žlica bijelog brašna
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 1 vezica peršina
  • Sol
  • Papar
4/5