Osvježavajući kolači sa sirom

Ukusni su i često prilično jednostavni za pripremiti

Osvježavajući kolači sa sirom

Cheesecake s višnjama i bijelom čokoladom

Sastojci:

Podloga:
100 g čajnih keksa
2 žlice šećera
70 g maslaca

Krema:
500 g krem sira (može i svježeg sira)
50 g bijele čokolade
250 ml vrhnja za šlag
40 g šećera
2 vanilin šećera
10 g želatine u prahu

Preljev od višanja:
200 ml soka od višanja (iz kompota od višanja)
100 g višanja 
2 žlice praha pudinga od vanilije
3 žlice šećera

Priprema:
Fino sameljite kekse, pomiješajte ih sa šećerom i rastopljenim maslacem, te utisnite u dno okruglog kalupa, čije ste stranice obložili plastičnom folijom kako se krema ne bi zalijepila. Sir izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno izmiksajte vrhnje u šlag pa sjedinite sa sirnom kremom. Bijelu čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici i dodajte kremi. Želatinu pripremite po uputama s vrećice i umiješajte u kremu. Rasporedite kremu po podlozi, stavite u hladnjak dok pripremite preljev.

Za preljev od višanja pomiješajte sok iz kompota od višanja sa šećerom te cijelim višnjama (bez koštica). Možete upotrijebiti zamrznute višnje ako nisu u sezoni ili višnje iz kompota. Stavite na umjerenu vatru. Kad se šećer otopio, u preljev prosijte prah pudinga od vanilije. Još kratko kuhajte dok se ne zgusne pa uklonite s vatre i pustite da se malo prohladi, 10-ak min. Zatim ga rasporedite preko sirne kreme i sve zajedno ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Uklonite obruč i foliju, poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/5