Salata od cikorije i pancete s dagnjama
Sastojci za 4 osobe
400 g kuhanih čančica
400 g kuhanih dagnji
2 glavice cikorije, odvojenih listova
4 kriške pancete, pržene i narezane
45 ml maslinovog ulja
1 jušna žlica limunovog soka
sol i papar, prema ukusu
1 mrkva, oguljena i narezana na ploške
1/2 luka, narezanog na kolutove
1/2 narezane stabljike celera
15 zgnječenih sjemenki korijandera
sol i papar
30 ml octa od serija
2,5 dl vode
Način rada
Pripremite marinadu od soli, papra, octa od serija i vode, te u njoj 2 minute kuhajte luk, mrkvu i celer. Pustite povrće da se ohladi, a zatim procijedite tekućinu od kuhanja i odložite povrće. Dodajte preostale sastojke. Stavite u hladnjak na barem 15 minuta. Poslužite uz hrskavi, svježe pečeni kruh ili grizine.
Izvor: Dagnje
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/