Voćni i osvježavajući, ljetni deserti pomažu nam da se lakše nosimo s visokim temperaturama, a ova ukusna torta od limuna uljepšat će ti i najtopliji ljetni dan
Osvježavajuća ljetna torta od limuna je što nam treba
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180°C, a dvije posude za pečenje namasti i pobrašni.
Izmiksaj maslac i šećer dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta, pet do sedam minuta. Dodaj jaja i žumanjke, jedno po jedno, i dobro izmiksaj nakon svakog dodavanja. Zatim dodaj limunovu koru i limunov sok i još jednom sve promiješaj.
U maloj posudi pomiješaj kiselo vrhnje i mlijeko, a u drugoj posudi pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu - to zatim dodaj u krem smjesu naizmjenično, s mješavinom kiselog vrhnja.
Smjesu ulij u dvije posude za pečenje i peci otprilike 24 do 28 minuta. Kada biskvite izvadiš iz pećnice, pusti neka se ohlade desetak minuta, a zatim ih izvadi i posude da se potpuno ohlade.
Dok se biskvit hladi, pripremi sirup - u maloj tavi pomiješaj šećer i limunov sok, pusti neka zavre, a nakon toga ga ostavi da se potpuno ohladi.
Kako bi napravila glazuru, izmiksaj krem sir i maslac dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodaj šećer u prahu, limunov sok i malo soli i miksaj dok se ne sjedini.
Dugim nožem svaki od dva biskvita prereži na pola, a slojeve zatim premaži sirupom. Zatim jedan sloj biskvita stavi na pladanj i premaži ga glazurom - to ponavljaj dok ne potrošiš sav biskvit, a zatim cijelu tortu prekrij glazurom. Ukrasi ju po želji kriškama limuna i stavi u hladnjak.