Ostalo ti je kuhanih jaja od Uskrsa? Krajnje je vrijeme da ih iskoristiš, evo kako

Kuhana jaja ispravna su za konzumaciju i nekoliko dana nakon kuhanja, no prije nego što ih iskoristiš provjeri jesu li promijenila boju, miris ili okus

Ostalo ti je kuhanih jaja od Uskrsa? Krajnje je vrijeme da ih iskoristiš, evo kako

Jednostavne šparoge s kuhanim jajima i pečenim porilukom


Postupak:

1. Zagrij tavu bez ulja ili maslaca dok ne postane jako vruća i na njoj ispeci poriluk koji si prethodno po dužini prerezala na pola. Poriluk bi trebao poprimiti tamno smeđu boju na onoj strani na kojoj ga pečeš.
2. Kada je poriluk posmeđio, dodaj žlicu maslaca i pomiči tavu dok se maslac ne otopi i prekrije poriluk. Polovice poriluka posluži na tanjur.
3. Na istu tavu dodaj šparoge i peci ih oko četiri minute uz stalno obrtanje. 
4. Nakon četiri minute ugasi štednjak i u tavu sa šparogama dodaj sok limuna i senf. Dobro promiješaj i šparoge posluži preko poriluka, žlicom prelij umakom od pečenja. 
5. Kuhana jaja oguli i grubo nasjeckaj na veće komade, posluži uz povrće. Dodaj nekoliko kapi maslinovog ulja i uživaj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:  

  • Vezica šparoga
  • Kuhana jaja
  • Poriluk
  • Maslinovo ulje
  • Papar i sol
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica soka limuna
  • 1/2 žlice senfa
3/4