Tjestenina s kuhanim jajima, kaparima i sardinama
Postupak:
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju da bude al dente. Sačuvaj jednu šalicu tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.
2. Zagrij malo maslinovog ulja u dubokoj tavi. Dodaj sardine, češnjak, kapare i čili. Kuhaj uz neprestano miješanje oko dvije minute ili dok se sardine ne raspadnu.
3. Dodaj tjesteninu, parmezan i sok limuna te polako ulijevaj tekućinu u kojoj se kuhala tjestenina dok ne dobiješ gusti umak.
4. Tavu makni sa štednjaka i dodaj naribana jaja i nasjeckane listove peršina. Dodaj nekoliko kapi maslinovog ulja i uživaj!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
- 250 g tjestenine po izboru
- 4 fileta sardine
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 2 žlice kapara
- 1/4 žličice čili praha
- 1/4 šalice parmezana, sitno naribano
- 2 žličice soka limuna
- 4 kuhana jaja, naribana
- Šaka listova peršina, sitno nasjeckano
- Maslinovo ulje
- Papar
- Sol