Ostalo ti je kuhanih jaja od Uskrsa? Krajnje je vrijeme da ih iskoristiš, evo kako

Kuhana jaja ispravna su za konzumaciju i nekoliko dana nakon kuhanja, no prije nego što ih iskoristiš provjeri jesu li promijenila boju, miris ili okus

Ostalo ti je kuhanih jaja od Uskrsa? Krajnje je vrijeme da ih iskoristiš, evo kako

Tjestenina s kuhanim jajima, kaparima i sardinama


Postupak:

1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju da bude al dente. Sačuvaj jednu šalicu tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.
2. Zagrij malo maslinovog ulja u dubokoj tavi. Dodaj sardine, češnjak, kapare i čili. Kuhaj uz neprestano miješanje oko dvije minute ili dok se sardine ne raspadnu. 
3. Dodaj tjesteninu, parmezan i sok limuna te polako ulijevaj tekućinu u kojoj se kuhala tjestenina dok ne dobiješ gusti umak. 
4. Tavu makni sa štednjaka i dodaj naribana jaja i nasjeckane listove peršina. Dodaj nekoliko kapi maslinovog ulja i uživaj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:  

  • 250 g tjestenine po izboru
  • 4 fileta sardine
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice kapara
  • 1/4 žličice čili praha
  • 1/4 šalice parmezana, sitno naribano
  • 2 žličice soka limuna
  • 4 kuhana jaja, naribana
  • Šaka listova peršina, sitno nasjeckano
  • Maslinovo ulje
  • Papar 
  • Sol
4/4