Omiljeni svjetski kuhar slavi rođendan, a mi ti donosimo neke od njegovih najukusnijih jednostavnih recepata

Jamie Oliver vjerojatno je najslavnije ime svijeta kulinarstva, a s obzirom da je ovaj veliki kuhar nedavno navršio 45 godina, odlučili smo se prisjetiti njegovog puta do uspjeha te ti predstaviti njegova tri jednostavna, a super ukusna recepta

Omiljeni svjetski kuhar slavi rođendan, a mi ti donosimo neke od njegovih najukusnijih jednostavnih recepata

Jamieve mekane njoke

Priprema:

Zagrij vodu, dobro je posoli i pričekaj da proključa. Kuhaj mahune četiri minute, sve dok ne omekšaju. Procijedi ih i nareži na komade veličine tri centimetra. U maloj tavici tostiraj bademe sve dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Premjesti ih u plastičnu vrećicu i zgnječi, a potom ih pomiješaj sa sitno nasjeckanim češnjakom koji si prethodno posolila. U smjesu badema i češnjaka dodaj sitno nasjeckani bosiljak, dvije žlice maslinovog ulja, posoli, popapri i dobro promiješaj. Na kraju dodaj i 10 g naribanog pecorina. Prepolovi rajčice, zgnječi ih rukama i pomiješaj s pripremljenom smjesom. Skuhaj njoke i sačuvaj šalicu vode od kuhanja. Premjesti ih u tavicu s pripremljenim pestom od badema, češnjaka i bosiljka pa polako dodaj vodu od kuhanja. Dobro promiješaj i pričekaj da se sve skupa zagrije. Žlicu maslinovog ulja pomiješaj s malo limunovog soka, začini pa dodaj rikolu. Dobro promiješaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Sastojci:

  • 20 g blanširanih badema
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 g svježeg bosiljka
  • Maslinovo ulje
  • 20 g pecorino sira
  • 250 g cherry rajčica
  • 50 g mahuna
  • 350 g njoka
  • 1 limun
  • 50 g rukole
4/4