Omiljeni svjetski kuhar slavi rođendan, a mi ti donosimo neke od njegovih najukusnijih jednostavnih recepata

Jamie Oliver vjerojatno je najslavnije ime svijeta kulinarstva, a s obzirom da je ovaj veliki kuhar nedavno navršio 45 godina, odlučili smo se prisjetiti njegovog puta do uspjeha te ti predstaviti njegova tri jednostavna, a super ukusna recepta

Omiljeni svjetski kuhar slavi rođendan, a mi ti donosimo neke od njegovih najukusnijih jednostavnih recepata

Tart od rajčice, feta sira i inćuna

Priprema:

Za pripremu tijesta pomiješaj brašno, usitnjeni maslac i hladnu vodu pa umijesi kuglu. Omotaj tijesto folijom pa spremi u hladnjak na sat vremena. Kada se tijesto ohladilo, izvadi ga i izvaljaj. Tijestom obloži kalup za pečenje pita i upali pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto prvo ispeci samo 15-minuta. Za to vrijeme pripremi nadjev tako da propirjaš tanko narezan luk na maslinovom luku, zatim mu dodaš češnjak te na kraju pelate i timijan. Kada je tijesto pećeno u njega izlij nadjev od rajčice, a zatim taj nadjev posipaj feta sirom i maslinama te posloži inćune na vrhu. Poprskaj sve s još malo maslinovog ulj ai peci oko pola sata dok se sve lijepo ne karamelizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 konzerva pelata + 1 žlica pirea od rajčice po želji
  • 6 grančica timijana ili 1 žličica suhog
  • 100 g feta sira
  • 75 g maslina
  • 12 mariniranih inćuna
  • 330 g brašna
  • 170 g maslaca
  • 100 ml hladne vode
  • Prstohvat šećera
3/4