Tart od rajčice, feta sira i inćuna
Priprema:
Za pripremu tijesta pomiješaj brašno, usitnjeni maslac i hladnu vodu pa umijesi kuglu. Omotaj tijesto folijom pa spremi u hladnjak na sat vremena. Kada se tijesto ohladilo, izvadi ga i izvaljaj. Tijestom obloži kalup za pečenje pita i upali pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto prvo ispeci samo 15-minuta. Za to vrijeme pripremi nadjev tako da propirjaš tanko narezan luk na maslinovom luku, zatim mu dodaš češnjak te na kraju pelate i timijan. Kada je tijesto pećeno u njega izlij nadjev od rajčice, a zatim taj nadjev posipaj feta sirom i maslinama te posloži inćune na vrhu. Poprskaj sve s još malo maslinovog ulj ai peci oko pola sata dok se sve lijepo ne karamelizira.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 konzerva pelata + 1 žlica pirea od rajčice po želji
- 6 grančica timijana ili 1 žličica suhog
- 100 g feta sira
- 75 g maslina
- 12 mariniranih inćuna
- 330 g brašna
- 170 g maslaca
- 100 ml hladne vode
- Prstohvat šećera