Omiljene pokladne slastice

Fašničke dane zasladite pripremom popularnih pokladnih kolača

Omiljene pokladne slastice

Trešće

Image



Sastojci:

20 g margarina
2 žumanjka
250 dag brašna
3 žlice vrhnja
1 žlica ruma
6 g soli
3 dcl ulja za pečenje
3 g šećera u prahu (za posipavanje)

Priprema:

Omekšani margarin, sol, šećer, žumanjke, brašno, rum i vrhnje umijesiti u glatko tijesto. Pustite da počiva pokriveno 20 - 30 minuta. Tijesto zatim mijesite na dasci posutom brašnom i razvaljajte na debljinu od 3 mm. Zupčastim kotačićem režu se komadi veličine 10x10 cm, a po sredini razreže 2 puta. Stavi se pržiti u vruće ulje, dok ne porumeni. Prženo triješće stavite na pladanj i posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6