Omiljene crvene bobice ponovno nam uljepšavaju dane, a uz ove recepte možeš ih kušati na posve novi način

Svake godine jedva čekamo proljeće kako bismo ponovno osjetili neodoljivi miris sočnih crvenih jagoda, omiljenog proljetnog voća koje nam uljepša svaki travanj i svibanj. S obzirom da su se prve ovosezonske jagode pojavile u prodaji, donosimo ti odlične recepte kako da ih iskoristiš u svojoj kuhinji

Omiljene crvene bobice ponovno nam uljepšavaju dane, a uz ove recepte možeš ih kušati na posve novi način

?Crveno-bijela krema s jagodama

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • ?2 pudinga s komadićima jagode Dolcela
  • 80 g šećera
  • 1 l mlijeka
  • 1 mljevena želatina
  • 150 ml vode
  • 200 g džema od jagoda
  1. Prašak za puding s komadićima jagode pomiješaj s pola količine šećera. Od pola litre hladnog mlijeka oduzmi 6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhaj, odmakni s vatre i dodaj mu razmućeni prašak za puding, vrati na vatru te miješajući kuhaj 1 - 2 minute. Vrući puding uspi u čaše za posluživanje do 1/3 volumena čaše.
  2. Sadržaj vrećice želatine pomiješaj s 50 ml hladne vode i ostavi 10 minuta da želatina nabubri. Džem pomiješaj s ostatkom vode, stavi na vatru, zagrij do vrenja i lagano kuhaj oko 2-3 minute. Ukloni s vatre, umiješaj pripremljenu želatinu, dobro promiješaj i rasporedi po pudingu u čašama.
  3. Ostavi da se želatina dobro ohladi i stvrdne. Kad se želatina dovoljno učvrstila, na isti način pripremi drugi puding s komadićima jagode.Pripremljeni puding rasporedi u čaše po želatini, pusti da se malo ohladi i spremi u hladnjak do posluživanja. Po želji ukrasi narezanim jagodama i listićima mente.
4/4