?Crveno-bijela krema s jagodama
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- ?2 pudinga s komadićima jagode Dolcela
- 80 g šećera
- 1 l mlijeka
- 1 mljevena želatina
- 150 ml vode
- 200 g džema od jagoda
- Prašak za puding s komadićima jagode pomiješaj s pola količine šećera. Od pola litre hladnog mlijeka oduzmi 6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhaj, odmakni s vatre i dodaj mu razmućeni prašak za puding, vrati na vatru te miješajući kuhaj 1 - 2 minute. Vrući puding uspi u čaše za posluživanje do 1/3 volumena čaše.
- Sadržaj vrećice želatine pomiješaj s 50 ml hladne vode i ostavi 10 minuta da želatina nabubri. Džem pomiješaj s ostatkom vode, stavi na vatru, zagrij do vrenja i lagano kuhaj oko 2-3 minute. Ukloni s vatre, umiješaj pripremljenu želatinu, dobro promiješaj i rasporedi po pudingu u čašama.
- Ostavi da se želatina dobro ohladi i stvrdne. Kad se želatina dovoljno učvrstila, na isti način pripremi drugi puding s komadićima jagode.Pripremljeni puding rasporedi u čaše po želatini, pusti da se malo ohladi i spremi u hladnjak do posluživanja. Po želji ukrasi narezanim jagodama i listićima mente.