Omiljene crvene bobice ponovno nam uljepšavaju dane, a uz ove recepte možeš ih kušati na posve novi način

Svake godine jedva čekamo proljeće kako bismo ponovno osjetili neodoljivi miris sočnih crvenih jagoda, omiljenog proljetnog voća koje nam uljepša svaki travanj i svibanj. S obzirom da su se prve ovosezonske jagode pojavile u prodaji, donosimo ti odlične recepte kako da ih iskoristiš u svojoj kuhinji

Omiljene crvene bobice ponovno nam uljepšavaju dane, a uz ove recepte možeš ih kušati na posve novi način

Kremasta torta od jagoda

Za sos od jagoda:Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 150 grama keksa
  • 1/2 šalice kokosovog brašna
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 vrećica vanilin šećera sa cimetom
  • 100 grama otopljenog maslaca
  • 2 bjelanjka
  • 1 šalica šećera
  • 250 grama jagoda
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 žličica vanilin ekstrakta
  • 3 šalice jagoda
  • 1/2 šalice šećera
  • 2 žličice vode
  1. Na dno okruglog kalupa za tortu stavi papir za pečenje. Stavi kekse u blender, dodaj kokosovo brašno, cimet i vanilin šećer sa cimetom i izblendaj smjesu, ali tako da ostane i malo krupnijih komada keksa. Ako nemaš vanilin šećer sa cimetom, dodaj još 1/2 kašičice mljevenog cimeta i 1 vrećicu vanilin šećera. Zatim dodaj istopljeni putar i sve zajedno pomiješaj žlicom. Prebaci ovu smjesu na dno kalupa i dobro ju utapkaj. Sve spremi u frižider da se hladi.
  2. U posudu stavi bjelanjke, nasjeckane jagode, šećer, sok od limuna i vanilin ekstrakt te izmuti sve mikserom prvo sporo, a zatim sve brže i brže. Muti sve dok se šećer ne otopi, a to možeš provjeriti prstima. Kada ne osjetiš pod prstima u smjesi kristale šećera smjesa je spremna.
  3. Zatim na ohlađeno dno torte prelij smjesu s bjelanjcima, poravnaj i prekrij folijom te drži u zamrzivaču najmanje 4 sata. Za to vrijeme spremi sos od jagoda i to tako da u dublji lonac staviš jagode, šećer i vodu i polako sve skupa na vatri zavreš. Kada smjesa zavrije skini ju sa štednjaka i ispasiraj te procijedi. Kada se sos ohladi možeš ga, kao i svježe jagode, koristiti za dekoraciju torte.
3/4