Galetta s kruškama
Potrebno ti je:
Tijesto:
Nadjev:
Postupak:
1. Brašno, sol, šećer i koricu pomiješaj te im dodaj hladan maslac narezan na kockice. Izmiješaj tijesto rukama dok ne dobiješ mrvičastu smjesu i zatim dodaj jedno razmućeno jaje. Sve poveži te zatim razvaljaj tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi i sve premjesti u posudu za pečenje.
2.Kruške operi i očisti te nareži na ploške.
3. U posebnoj posudi pomiješaj sir, šećer, cimet i jaje.
4. Nadjev pretresi u sredinu tijesta tako da ti ostanu slobodni krajevi. Preko nadjeva posloži ploške svježe kruške. Krajeve prebaci preko nadjeva i kruški te premaži vodom te posipaj šećerom. Pitu peci 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.
- 300 g oštrog brašna
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera u prahu
- naribana korica jednog limuna
- 150 g maslaca
- 1 veliko jaje
- 3 kruške
- 2 žlice šećera
- 250 g svježeg sira
- 1 žličica cimeta
- 1 jaje