Galetta s bučom
Potrebno ti je:
Tijesto:
Nadjev:
Postupak:
1. Brašno, sol, šećer i koricu pomiješaj te im dodaj hladan maslac narezan na kockice. Izmiješaj tijesto rukama dok ne dobiješ mrvičastu smjesu i zatim dodaj jedno razmućeno jaje. Sve poveži te zatim razvaljaj tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi i sve premjesti u posudu za pečenje.
2. Buču operi, nareži na komade i ispeci u pećnici dok ne bude mekana.
3. U posebnoj posudi pomiješaj pečenu buču, šećer i cimet te jaje i začine.
4. Nadjev pretresi u sredinu tijesta tako da ti ostanu slobodni krajevi. Krajeve prebaci preko nadjeva i premaži vodom te posipaj šećerom. Pitu peci 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.
- 300 g oštrog brašna
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera u prahu
- naribana korica jednog limuna
- 150 g maslaca
- 1 veliko jaje
- 250 g buče
- 1 jaje
- 2 žlice šećera
- 1 žličica šećera
- 1/4 žličice muškatnog oraščića