Omlet s keljom, ricottom i butternut tikvom
Foto: jamieoliver.com
Sastojci:
2 velika jaja
1 šaka sitno nasjeckanog, obarenog kelja (uklonite stabljike)
2 žlice ricotta sira
150 g pečene butternut tikve
maslinovo ulje
naribani Parmezan
sol, papar
Stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva. Umutite jaja, pa dodajte kelj (kelj možete sitno nasjeckati ili u multipraktiku samljeti) i ricottu. Vilicom u zdjelici propasirajte pečenu tikvu, pa i nju dodajte jajima i dobro promiješajte. Na kraju dodajte soli i papra po ukusu.
Zagrijte ulje u maloj tavi (koju možete staviti u pećnicu), pa u nju izlijte jaja. Pecite omlet oko minute ili dvije (dok rubovi ne počnu rumenjeti). Zatim ga posipajte parmezanom i stavite u pećnicu pod gril na nekih 3 minute dok ne dobije zlaćanu boju.